Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Selvom Universal Music Group nu vil fjerne DRM fra sin musik, skal iTunes Store-kunder ikke begynde at glæde sig. Verdens største pladeselskab vil nemlig ikke samarbejde med verdens største online musikbutik.

Endnu et pladeselskab dropper DRM

Verdens største pladeselskab starter eksperiment med salg af ubeskyttet musik til download.

Universal Music Group er klar til at følge EMI Groups eksempel.

Ifølge New York Times har pladeselskabet, der blandt andet tæller Amy Winehouse, Queens of the Stone Age og Sheryl Crow, nemlig meddelt, at det i de kommende måneder vil sælge musik til download uden den omstridte digitale kopibeskyttelse, DRM (Digital Rights Management).

Verdens største pladeselskab har dog ikke tænkt sig at samarbejde med verdens største digitale musikbutik, iTunes Store.

I stedet vil netbutikker som Amazon, Real Networks og Wal-Mart vil nyde godt af den DRM-frie musik.

Universal trodser igen Apple

Det er ikke første gang, at Universal Music Group trodser Apple.

For få måneder siden kom det frem, at pladeselskabet ikke ønskede at forlænge aftalen om at sælge musik igennem iTunes Store på Apples vilkår.

I stedet blev parterne enige om, at Universal kun stiller den musik til rådighed, som pladeselskabet udvælger og til en hver tid kan trække sig ud af samarbejdet.

DRM-fri indtil januar

Beslutningen om at sælge DRM-frit Universal-musik er dog ikke endelig.

I første omgang foregår salget kun som et eksperiment, der skal lodde interessen for ubeskyttet musik hos forbrugerne. Ifølge pioneren EMI Group, der har solgt DRM-frit musik siden 30, maj, har interessen været lovende.

Universal Music Group evaluerer eksperimentet til januar. Pladeselskabet ønsker blandt andet at få belyst, hvilken indflydelse ubeskyttet musik har på piratkopiering, skriver New York Times.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan: Ryd forhindringerne af vejen på cloudrejsen
IBM Cloud gør det lettere at lægge kritiske applikationer i skyen eller på en hybrid platform samt bevare kontrol og ejerskab – med fuld understøttelse af SAP og VMware.