ITEK: Telebranchen tynges af regeltyranni

IT- og Telestyrelsens eftersyn af telebranchen indeholder stadig for mange regler og for meget kontrol. ITEK efterlyser mere magt til markedskræfterne i et høringssvar.

”Styrelsen vil gerne have noget arbejde, så det er klart, at der er en hel del problemer, den gerne vil holde øje med.”

Tom Togsverd, branchedirektør i ITEK under Dansk Industri, mener ikke, at IT- og Telestyrelsen har haft nok fokus på at fjerne regler i dens strategiske eftersyn af telereguleringen.

”Vi har lagt lag på lag på lag af regler ovenpå de eksisterende,” siger Tom Togsverd, der har uddybet kritikken i et høringssvar, hvor han dog også roser nogle af hovedkonklusionerne.

I Danmark er konkurrencen så hård og selskaberne så gode til at efterleve regler, at staten og EU godt kan begynde at løsne tøjlerne.

Blandt andet ser ITEK ingen grund til, at bindingsperioden på mobiler kun er seks måneder, så længe forbrugerne ved, hvad de kommer til at betale.

På kant med Forbrugerrådet
De fleste andre ønsker er omkring muligheden for at købe ting via mobilen.

Her vil ITEK fjerne beløbsgrænsen på køb, fjerne returretten på digitale produkter som mobilmusik og have mere fleksible regler for kvitteringer, så kunderne for eksempel kan modtage en sms i stedet for at få tilsendt en fysisk kvittering.

”Det er klart, at nogle af de steder, hvor vi råber ’deregulering’ – der råber Forbrugerrådet ’mere regulering’. Men vi mener godt, vi kan få friere hænder, hvis vi kan levere den fulde gennemsigtighed, hvor folk ved, hvad de køber,” siger Tom Togsverd.

Generelt undrer Tom Togsverd sig dog også over, at rapporten er ude allerede nu. Han mener, eftersynet først burde være begyndt, efter EU har fremlagt nye fælles regler omkring oktober.

”Hvis EU tegner nogle runde hjørner, så kunne man have set på, hvordan vi får de runde hjørner ned i vores lovgivning,” siger han.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Udvikling og salg af software til integration, kommunikation og e-handel samt ERP med fokus på leasing, detailhandlen, digitale abonnementer og dagblade/magasiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digitalt event: Få mere ud af Dynamics 365 - Del 1

En formiddag med fokus på Microsoft Dynamics 365. Bliv klogere på de nye muligheder og få inspiration til, hvordan du får endnu mere forretningsmæssig værdi med Microsoft's cloud-baserede forretningsapplikationer.

02. juni 2020 | Læs mere


Digitalt event: Få mere ud af Dynamics 365 - Del 2

En formiddag med fokus på Microsoft Dynamics 365. Bliv klogere på de nye muligheder og få inspiration til, hvordan du får endnu mere forretningsmæssig værdi med Microsoft's cloud-baserede forretningsapplikationer.

03. juni 2020 | Læs mere


Online webinar: Automatisering i dit datacenter – deltag og se hvordan!

Den der ikke automatiserer, repeterer hver gang. Med Ansible Tower får du dokumenteret og versioneret infrastrukturen, og du får mulighed for at lave udviklings- og testmiljøer. Se hvordan du gør i praksis.

03. juni 2020 | Læs mere


Premium
Her er forårets mest lovende computere
2020 er en lovende årgang, når det gælder bærbare maskiner. Overraskende mange af dem er endda velegnede til de fleksible arbejdspladser, som corona-pandemien dikterer.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
Job & Karriere
10 spændende lederstillinger, som er ledige netop nu
Der er stadigvæk mange ledige it-job. Vi har fundet en række spændende lederstillinger, som du kan søge med det samme.
White paper
Her er 4 overraskende facts om digitaliseringen i detail og produktionsbranchen!
Analyseinstituttet Vanson Bourne foretog i august 2018 en markedsanalyse på vegne af TrueCommerce. Her blev 300 europæiske detail- og produktionsvirksomheder spurgt til deres nuværende samhandelsprocesser. Det kom der fire overraskende facts ud af, som vi bringer i dette whitepaper. Eksempelvis bruges fax stadig af 22% af de adspurgte 300 europæiske virksomheder. Nysgerrig? Så download dette gratis whitepaper nu.