Virus gemmer sig i teksten

En ny type falske e-mails udsender modbydelige vira og virusbærende trojanske heste.

Computerworld News Service: Selvom e-post, der indeholder virus og trojanske heste, ikke er nye, er de seneste versioner sværere at opdage for almindelige antivirus– og antispamprogrammer.

Ifølge Dave Green, teknisk direktør hos Avinti, består den nye vanskelighed i, at mange falske e-mail anvender almindelig tekst i sine meddelelser, som ikke bliver scannet og grundigt undersøgt af antivirus– og antispamprogrammer.

E-mailene indeholder ikke indsatte links eller vedhæftede filer, modtageren kan klikke på og dermed få en virus, men mange mail-klienter, konverterer automatisk teksten til et klikbart link, når en webadresse bliver genkendt i teksten.

"Det virker som om, de har gjort det for at komme uden om de analyser, antivirus– og antispamprogrammer foretager for at bekæmpe angrebene," siger Dave Green.

"De har åbenbart fundet ud af, at de kan få succes med at få vira igennem ved at undlade at formatere det som en HTML-meddelelse," fortsætter Dave Green.

Et klik er nok
Ifølge Dave Green er det eneste, modtageren skal gøre for at udløse virusen, at klikke på linket, der er genereret af mail-klienten, når de har læst meddelelsen.

For at gøre forvirringen total og vise, hvor stort problemet potentielt er, fortæller han, at dem, der sender mail, bruger navnene på nogle af de mest populære virksomheder bag de elektroniske breve i deres meddelelser og links.

Avinti har opdateret sin Avinti Isolation Server for at beskytte mod sådanne angreb, mens andre leverandører stadig opdaterer deres egne produkter.

Oversat af Mille Bindslev


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett Packard Enterprise ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digitalt event: Få mere ud af Dynamics 365 - Del 1

En formiddag med fokus på Microsoft Dynamics 365. Bliv klogere på de nye muligheder og få inspiration til, hvordan du får endnu mere forretningsmæssig værdi med Microsoft's cloud-baserede forretningsapplikationer.

02. juni 2020 | Læs mere


Digitalt event: Få mere ud af Dynamics 365 - Del 2

En formiddag med fokus på Microsoft Dynamics 365. Bliv klogere på de nye muligheder og få inspiration til, hvordan du får endnu mere forretningsmæssig værdi med Microsoft's cloud-baserede forretningsapplikationer.

03. juni 2020 | Læs mere


Online webinar: Automatisering i dit datacenter – deltag og se hvordan!

Den der ikke automatiserer, repeterer hver gang. Med Ansible Tower får du dokumenteret og versioneret infrastrukturen, og du får mulighed for at lave udviklings- og testmiljøer. Se hvordan du gør i praksis.

03. juni 2020 | Læs mere


Premium
Her er forårets mest lovende computere
2020 er en lovende årgang, når det gælder bærbare maskiner. Overraskende mange af dem er endda velegnede til de fleksible arbejdspladser, som corona-pandemien dikterer.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
Job & Karriere
10 spændende lederstillinger, som er ledige netop nu
Der er stadigvæk mange ledige it-job. Vi har fundet en række spændende lederstillinger, som du kan søge med det samme.
White paper
Mængden af skyggedata stiger voldsomt – få tips til hvordan du bekæmpe det
Moderne virksomheder er drevet af data. Men for at udnytte de data, skal de være tilgængelige for medarbejderne, kunderne og samarbejdspartnere – og det er bare de data, som it og virksomheden kender. For den eksplosive udvikling i cloud og data betyder også, at de fleste organisationer generer store mængder af ”skyggedata”, data som bliver delt, opbevaret og ofte glemt et sted i virksomhedens mange systemer. I dette whitepaper kan du derfor læse om omfanget af problemet med skyggedata i skyen samt få ideer til, hvordan du kan begrænse og beskytte det.