Et meget kraftigt budskab til politikerne, lyder det fra Lars Mathiesen, formand for Dansk IT.

Dansk IT: Nu må politikerne handle

Et kraftigt vink til politikerne. Sådan betegner Dansk IT resultaterne fra en ny meningsmåling, der viser, at danskerne tror på, at it kan skaffe flere hænder til velfærd i det offentlige

Mere it kan øge effektiviseringen inden for det offentlige og frigøre arbejdskraft til andre opgaver.

Det mener 66 procent af danskerne ifølge en meningsmåling analyseinstitutttet Userneeds har udarbejdet for Computerworld.

Og det er et signal, som politikerne ikke bør se gennem fingre med, lyder det fra Dansk IT.

"Det er et meget kraftigt budskab til politikerne, at ikke kun de professionelle, men også danskerne har samme synspunkter," siger formand Lars Mathiesen fra Dansk IT.

Han glæder sig over befolkningens synpunkt og forklarer, at det ikke kun er inden for det administrative område, men også inden for socialområdet som ældrepleje og sundhed, at digitaliseringen kan skaffe flere frie hænder.

"Det er en positiv bekræftelse af de synspunkter, CIO Innovation Forum og Dansk IT også har fremført. Nemlig at digitaliseringen kan fremme velfærden" siger han.

Midt i ophedet debat
Meldingen dumper ned midt i velfærdsdebatten, der raser op til det, der lugter af et snarligt folketingsvalg, hvor regeringens kvalitetsrefom, skatteudspil og 2015-plan kommer til at spille en hovedrolle.

De fleste eksperter er enige om, at problemet med at opretholde et højt velfærdsniveau bliver i at finde arbejdskraft nok til den offentlige sektor.

Og vejen til det mål går altså via it, mener danskerne.

Om undersøgelsen
Undersøgelsen af gennemført af analyseinstituttet Userneeds i perioden fra 15.08.2007 til den 20.08.2007, blandt flere end 1.000 danskere, som er repræsentativt fordelt med hensyn til køn, alder og geografi.

De er alle medlem af Danmarkspanelet, som med 100.000 medlemmer er Danmarks største panel.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Udvikling og salg af software til integration, kommunikation og e-handel samt ERP med fokus på leasing, detailhandlen, digitale abonnementer og dagblade/magasiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
En onsdag i juni bliver DSB's it-systemer ramt af et 48 timer langt nedbrud: "Min første tanke er, at vi må være ramt af et DDoS-angreb"
Få historien om, hvordan DSB fandt løsningen på det to dage lange nedbrud, som selskabet blev ramt af 24. juni klokken 14.45.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Hvad skal der til for at opgradere fra Dynamics AX til 365?
En del virksomheder står - eller vil snart stå - over for et vigtigt valg. Skal vi opgradere fra Microsoft Dynamics AX til 365? I denne folder kan du se, hvordan du får det bedste beslutningsgrundlag med en struktureret proces for at analysere, klassificere og afveje alle de vigtige aspekter. DU FÅR BLANDT ANDET SVAR PÅ DISSE SPØRGSMÅL: • Hvorfor er forarbejdet vigtigt? • Hvilke områder skal afdækkes? • Hvordan kommer jeg i gang?