Artikel top billede

Segmenta skal til udlandet for at vokse mere, mener direktør Thomas Stolborg.

Dansk SAP-komet går på nordisk erobringstogt

Konsulenthuset Segmenta har netop købt det norske SAP-hus Appeer. Opkøbet er første skridt i en ny strategi.

Danmark er ikke længere stort nok til Segmenta, der lever af at sælge konsulenttimer til virksomheder, som investerer i forretningssystemer fra den tyske softwaregigant SAP.

Derfor har selskabet brugt en del af sommeren i Oslo, hvor det har købt SAP-huset Appeer, der snart skifter navn til Segmenta Norge.

Segmenta ønsker ikke at oplyse, hvad selskabet har betalt for Appeer, der i dag har fem medarbejdere.

It-veteran i spiden

Med i købet følger SAP-veteranen Carsten Jørgensen, der bliver administrerende direktør for Segmenta i Norge og samtidig træder ind i Segmentas ledergruppe.

Carsten Jørgensen er en gammel kending i den nordiske SAP-branche, da han var en af de tre stiftere af konsulentforretningen Management Application Systems (MAS).

MAS voksede fra tre medarbejdere i 1991 til flere end 1.000 ansatte i fem lande omkring årtusindeskiftet, hvor selskabet blev solgt til IBM.

Den vækst håber direktør Thomas Stolborg, der er medejer og en del af SAP-husets ledelse, at Segmenta kan kopiere.

For få SAP-konsulenter

"Købet af Appeer er første skridt i en ny aggressiv vækststrategi, der skal løfte Segmenta op blandt de største SAP-konsulenthuse i Norden. Næste skridt er Sverige," siger han.

Segmenta stod sidste år øverst på podiet, da Computerworld kårede Danmarks dygtigste it-virksomhed.

De positive takter ser ud til at fortsætte hos SAP-huset, som det seneste år har udvidet medarbejderstaben fra 27 til 50.

Men vækstpotentialet i Danmark er snart ved at være opbrugt.

"Vi har ingen ambitioner om at blive mere end 100 mand i Danmark," siger Thomas Stolborg, som anslår, at der er mellem 1.000 og 1.500 SAP-konsulenter i landet.

Heraf har godt 400 de fem års erhvervserfaring, der er nødvendig for at få ansættelse i Segmenta. Så rekrutteringsgrundlaget er spinkelt.

"Derfor skal vi også ud over landets grænser, hvis vi skal vokse endnu mere," siger Thomas Stolborg.

Tager kampen op mod it-kæmper

Segmenta er lidt af et særsyn på det danske SAP-marked, da det ikke – som en lang række andre succesrige SAP-konsulenthuse – fokuserer på moduler til specialiserede dele af SAP-markedet.

Segmenta tager derimod kampen op mod de internationale konsulenthuse om de helt store SAP-projekter.

"Vi konkurrerer ikke meget mod SAP-huse i vores egen størrelse, da vi har en strategi om at have ansvaret for hele kundens SAP-løsning," siger Thomas Stolborg

Segmentas konkurrenter er derfor it-kæmper som IBM, CSC og Capgemini.

Tunge SAP-profiler samles i Segmenta

For ikke at tabe den kamp på forhånd besluttede Segmentas ledelse, der består af Thomas Stolborg, Carsten Jørgensen og stifterne Lars Damgaard og Kjartan Kristensen, at hente tunge kompetencer uden for huset.

Udover Carsten Jørgensen har Segmenta for nylig ansat Verner Jensen, som tidligere har været it-direktør i Coop. Han skal stå i spidsen for det Thomas Stolborg kalder ikke-organisk vækst.

"En af hans vigtigste opgaver bliver at tage sig af alt arbejdet med at føre vores nye vækststrategi ud i livet. Verner Jensen kan sørge for, at der kommer vægt bag ordene," siger Thomas Stolborg.

Derudover har Segmenta fået Erik Dahl Nielsen – der ifølge Thomas Stolborg er blandt de tre mest erfarne SAP-konsulenter i Norden - ombord som nordisk salgsdirektør. Før Erik Dahl Nielsen kom til Segmenta arbejdede han blandt andre for Capgemini, IBM, ØK Data og hedengangne Aston Group.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere


Secure Access Service Edge - SASE: Sådan styrker du netværkssikkerhed i skyen og skaber et robust cyberforsvar

Bliv klogere på nogle af de udfordringer, som en SASE-løsning effektivt kan håndtere. Du får inspiration til, hvordan du implementerer en cloudbaseret SASE-strategi i din organisation – og hvorfor du bør gøre det. Og så dykker vi ned i nogle af de trends og tendenser, som betyder, at mange virksomheder og organisationer udskrifter deres klassiske netværkssikkerhedstilgang med en SASE-strategi.

16. januar 2024 | Læs mere