Artikel top billede

Segmenta skal til udlandet for at vokse mere, mener direktør Thomas Stolborg.

Dansk SAP-komet går på nordisk erobringstogt

Konsulenthuset Segmenta har netop købt det norske SAP-hus Appeer. Opkøbet er første skridt i en ny strategi.

Danmark er ikke længere stort nok til Segmenta, der lever af at sælge konsulenttimer til virksomheder, som investerer i forretningssystemer fra den tyske softwaregigant SAP.

Derfor har selskabet brugt en del af sommeren i Oslo, hvor det har købt SAP-huset Appeer, der snart skifter navn til Segmenta Norge.

Segmenta ønsker ikke at oplyse, hvad selskabet har betalt for Appeer, der i dag har fem medarbejdere.

It-veteran i spiden

Med i købet følger SAP-veteranen Carsten Jørgensen, der bliver administrerende direktør for Segmenta i Norge og samtidig træder ind i Segmentas ledergruppe.

Carsten Jørgensen er en gammel kending i den nordiske SAP-branche, da han var en af de tre stiftere af konsulentforretningen Management Application Systems (MAS).

MAS voksede fra tre medarbejdere i 1991 til flere end 1.000 ansatte i fem lande omkring årtusindeskiftet, hvor selskabet blev solgt til IBM.

Den vækst håber direktør Thomas Stolborg, der er medejer og en del af SAP-husets ledelse, at Segmenta kan kopiere.

For få SAP-konsulenter

"Købet af Appeer er første skridt i en ny aggressiv vækststrategi, der skal løfte Segmenta op blandt de største SAP-konsulenthuse i Norden. Næste skridt er Sverige," siger han.

Segmenta stod sidste år øverst på podiet, da Computerworld kårede Danmarks dygtigste it-virksomhed.

De positive takter ser ud til at fortsætte hos SAP-huset, som det seneste år har udvidet medarbejderstaben fra 27 til 50.

Men vækstpotentialet i Danmark er snart ved at være opbrugt.

"Vi har ingen ambitioner om at blive mere end 100 mand i Danmark," siger Thomas Stolborg, som anslår, at der er mellem 1.000 og 1.500 SAP-konsulenter i landet.

Heraf har godt 400 de fem års erhvervserfaring, der er nødvendig for at få ansættelse i Segmenta. Så rekrutteringsgrundlaget er spinkelt.

"Derfor skal vi også ud over landets grænser, hvis vi skal vokse endnu mere," siger Thomas Stolborg.

Tager kampen op mod it-kæmper

Segmenta er lidt af et særsyn på det danske SAP-marked, da det ikke – som en lang række andre succesrige SAP-konsulenthuse – fokuserer på moduler til specialiserede dele af SAP-markedet.

Segmenta tager derimod kampen op mod de internationale konsulenthuse om de helt store SAP-projekter.

"Vi konkurrerer ikke meget mod SAP-huse i vores egen størrelse, da vi har en strategi om at have ansvaret for hele kundens SAP-løsning," siger Thomas Stolborg

Segmentas konkurrenter er derfor it-kæmper som IBM, CSC og Capgemini.

Tunge SAP-profiler samles i Segmenta

For ikke at tabe den kamp på forhånd besluttede Segmentas ledelse, der består af Thomas Stolborg, Carsten Jørgensen og stifterne Lars Damgaard og Kjartan Kristensen, at hente tunge kompetencer uden for huset.

Udover Carsten Jørgensen har Segmenta for nylig ansat Verner Jensen, som tidligere har været it-direktør i Coop. Han skal stå i spidsen for det Thomas Stolborg kalder ikke-organisk vækst.

"En af hans vigtigste opgaver bliver at tage sig af alt arbejdet med at føre vores nye vækststrategi ud i livet. Verner Jensen kan sørge for, at der kommer vægt bag ordene," siger Thomas Stolborg.

Derudover har Segmenta fået Erik Dahl Nielsen – der ifølge Thomas Stolborg er blandt de tre mest erfarne SAP-konsulenter i Norden - ombord som nordisk salgsdirektør. Før Erik Dahl Nielsen kom til Segmenta arbejdede han blandt andre for Capgemini, IBM, ØK Data og hedengangne Aston Group.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
EU forbereder stor satsning: Disse banebrydende teknologier skal gøre Europa til verdens første CO2-neutrale kontinent
Rene teknologier er nøgleordet i EUs nye grønne klimapagt. Se her hvilke teknologier, der konkret skal redde os ud af CO2-overforbruget inden 2050.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Servere til finans, avanceret dataanalyse eller forskning? Få hurtigt overblik her
Få viden om nyeste muligheder for at vælge servere til understøttelse af både stabile workloads og særdeles krævende opgaver med behov for eksempelvis AI og ML og tungt træk på GPU.