Nyt center skal banke e-handel ud i danske firmaer

Et nyt innovationscenter for ebusiness har set dagens lys. Centret vil hjælpe små og mellemstore virksomheder i gang med ebusiness-initiativer.

Videnskabsministeriet og Rådet for Teknologi og Innovation har etableret et innovationscenter for ebusiness, IBIZ. Der er afsat 21 millioner til det tre-årige projekt.

”Hvis man sidder i en lille virksomhed og har travlt med bare at få en faktura af sted, så er det ikke sikkert, man har overskud til at udvide med ebusiness” siger Ebbe Petersen, centerleder for IBIZ.

Det vil centret forsøge at rette op på. Med workshops og konferencer i tornystret vil det rejse rundt i landet og slå et slag for kendskabet til mulighederne i ebusiness.

”Vores fokus ligger på de små virksomheder hvor it-niveauet ikke er ret stort. Vi vil tage ud med mobile ebusiness innovationsværkssteder og demonstrationsenheder og vise mulighederne for dem,” siger Ebbe Petersen.

Centret vil også udvikle starthjælpsforløb til målgruppen. I samarbejde med it-leverandører og konsulenthuse vil det tilbyde en samlet pakke til virksomhederne.

”Vores opgave er at fungere som bindeled og talerør mellem konsulenterne og de små virksomheder,” forklarer Ebbe Petersen.

Centret selv er et nonprofitforetagende, men det samme vil ikke nødvendigvis gælde for dets samarbejdspartnere. Der er altså ikke tale om et tag-selv-bord for de små og mellemstore virksomheder, men måske snarere rådgivning til valg fra menuen.

”Prisen på sådan et forløb vil fuldstændigt afhænge af de leverandører der tilbyder det. En virksomhed ville i princippet ligeså godt kunne opsøge konsulenterne selv, men i de små virksomheder eksisterer overblikket over hvilke muligheder der er måske ikke," siger Ebbe Petersen.
"Det er vores opgave at vise hvad der er for dem i det her, og hvordan de kan gøre deres hverdag lettere,” afslutter han.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


Premium
Danske Globeteam solgt: Aktiemajoriteten overtages af stor kapitalfond - skal nu gøres klar til international ekspansion
Direktør Claus Moldow og Kirk Kapital sælger deres fremgangsrige danske konsulenthus Globeteam til den store kapitalfond Norvestor.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
End-to-end Server Security: Hvad er det – og hvordan kan det styrke din forretning?
Hvorfor bør serverbaseret sikkerhed være en kritisk del af din sikkerhedsinfrastruktur – og hvordan sikrer du, at din hardware kan leve op til kravene? Læs mere i dette whitepaper.