Samdata/HK tilbyder it-kurser til dumpingpriser

Samdata/HK vil give medlemmerne mulighed for at blive certificeret til meget lave priser. Held og lykke, lyder det fra en af de kommercielle kursusudbydere.

Tag en certificering til en tiendedel af prisen. Et godt køb – men også lidt af et gør-det-selv tilbud.

Det er fagforeningen Samdata/HK, der nu tilbyder både medlemmer og ikke medlemmer billige kurser.

Medlemmer kan tage em Microsoft MCSA-certificering for 5.000 kroner, ikke medlemmer må slippe 15.000 kroner. Alligevel er det betydeligt mindre, end man skal betale hos en privat udbyder.

De private kursusudbydere tager normalt omkring 60.000 kroner for en MCSA-certificering. Faglig sekretær Finn Hansen fra Samdata/HK forklarer, at den store forskel, skyldes en stor forskel i forløbet.

"Det er slet ikke den samme type forløb, og man får ikke den samme slags undervisning, som på et kursus," siger Finn Hansen.

Han forklarer, at deltagerne skal have et højt niveau fra begyndelsen, og de skal have en god selvdisciplin.

"I vores forløb mødes man kun til undervisning 7 dage," forklarer Finn Hansen.

Den faglige sekretær forklarer, at der er en gruppe medlemmer i fagforeningen, som har arbejdet med systemerne, men ikke har certificeringen.

Hvis arbejdsgiveren ikke vil betale de 60.000 for et kursus, har det tidligere været svært for medarbejderne at få de nye certificeringer. Det kan de med Samdata/HK-forløbet.

Stærkere medlemmer
"Vi gør det primært, fordi vores medlemmer har behov for at være opdaterede på de seneste kompetencer, og for at styrke medlemmernes karrieremuligheder," siger Finn Hansen fra Samdata/HK.

Han lægger dog ikke skjul på, at fagforeningen også håber at kunne lokke flere medlemmer til.

Ingen konkurrent
4D Konsulenterne er en af de kommercielle udbydere, der laver kurser i nogen af de samme cerficeringer som Samdata/HK nu vil tilbyde. Men direktør Peter Kallin er ikke nervøs for unfair konkurrence.

"Det er en helt anden målgruppe og et andet produkt, de tilbyder," siger Peter Kallin.

Han forklarer, at det slet ikke ville kunne lade sig gøre at lave et kursus, der lignede 4D Konsulenternes, til så lav en pris.

Derfor mener han ikke, at det kan sammenlignes.
"Man kan jo også betale 1.800 kroner for at flyve til Århus, eller betale 0 kroner og gå hele vejen,"
IT-JOB
Se flere it-job hos
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2021

Gennem målrettede opkøb og egenudvikling tilbyder SAP i dag en produktpalette, der blandt andet omfatter avancerede analyseredskaber, HR-systemer og helt- eller delvist cloud-baserede løsninger. Få muligheden for at møde erfarne it-folk, der kan hjælpe dig videre på din SAP-rejse.

13. april 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


Premium
NNIT-selskabet Scales efter nedlukning af svenske og norske selskaber: De store vækstmuligheder ligger i Danmark
Interview: I løbet af 2020 har det NNIT-ejede Scales lukket sine datterselskaber i Norge og Sverige. I stedet fokuserer ERP-selskabet udelukkende på Danmark de næste par år, forklarer, forklarer CEO Hasse Bergman. Se her, hvorfor selskabet har afviklet de to nordiske enheder.
Computerworld
Sundhed.dk er klar med vaccinepas: Sådan finder du det
Regeringen har sendt et digitalt coronapas i udbud, men allerede nu kan du få adgang til et digitalt vaccinepas, der dokumenterer din vaccinationsstatus.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Stor undersøgelse: Sådan vil datacentret være konfigureret i 2025
Hvordan vil køling, strømforsyning, 5G og stigende efterspørgsel på services påvirke fremtidens datacenter? Ny rapport tegner et billede af en spændende fremtid.