Peter Brodersen står bag korruption

Peter Brodersen er manden bag findvej.dk. Nu har han opnået en ny berømmelse med en dansk udgave af wikiscanneren. Og navnet på hans hjemmeside er korruption.dk

Hvem er Peter Brodersen?

Måske ikke et navn, der ringer kirkeklokker for den brede del af befolkningen. Men han den 29-årige selvlærte programmør er manden bag findvej.dk. Og ikke at forglemme ideen med at lægge Fødevarekontrollens bedømmelser af restauranter ud på et interaktivt danmarkskort.

Korruption er navnet på Peter Brodersens hjemmeside. Og det lidt uortodokse firmanavn er måske sigende for indehaverens tilgang til verden, hvor der ikke er så langt fra ideer til produkt. Han er manden bag et lille stykke software, der gør det nemt at se, hvem der har rettet i den populære online encyklopædi Wikipedia.

Men hvem er han egentlig? Computerworld spørger ham selv.

Hvor gammel er du?

”Jeg er 29 år.”

Er teknologi noget, du har med hjemmefra?

Min far er privatpilot og har undervist i geografi, metrologi og kort, så ham har jeg støttet mig en lille smule op ad. Jeg har tre ældre søskende, og vi alle sammen nysgerrige. Og det var min ældste storebror, der syv år ældre end mig, som bragte de computere ind i hjemmet, som jeg begyndte at rode med.”

Hvad er din uddannelse?

”Jeg har næsten en studentereksamen. Jeg røg ud på grund af for meget fravær tilbage i ’97. Jeg mangler en opgave og en mellemniveau i dramatik for at blive student.

Hvad betyder det?

”Ikke noget. Jeg har ikke oplevet det som et problem. Jeg har måske ikke 100 procent teorien i orden set fra en datalogs verden, men det klarer jeg så med entusiasme og kreativitet.”

Er du selvstændig?

”Ja. Jeg har mit eget firma. Egentlig var det ikke så meget fordi jeg skulle ud og erobre verden og blive verdenskendt. Det var mest for at kunne udskrive fakturaer. Og så kaldte jeg det korruption for et eller andet skulle det jo hedde. Og så var jeg lidt inspireret af det kendte webfirma Propaganda og en bekendts firma, der hed bagmanden.”

Hvad lever du så af?

”Efter findvej.dk kom til, så har det meste af mine opgaver været relateret til kort. Og så arbejder jeg som konsulent for virksomheder med at få struktureret deres data, så de kan få struktureret deres data på en mere tilgængelig måde. Så det er bedre for brugerne.

Og så handler det ikke så meget om teknologi, som det handler om pædagogik. Skal du finde et apotek, så er det smart at kunne se de forskellige apoteker på et kort, så man kan overskue, om der er et i nærheden eller et på vej til arbejde. Og hvornår de har åbent. Ikke fordi det er vanvittigt teknisk, men vi er vant til at se kort som en statisk ting, der ikke ændrer sig.

Men nu kan de jo ændre sig time for time eller minut for minut. Og det er noget jeg interesserer mig for.”

Kan du tjene penge på det?

”Det er ikke noget, jeg bliver rig af. Korruption er jo bare et enkeltmandsfirma, hvor jeg fakturere alle de andre ting, jeg går og laver.”

Hvad med at hyre nogle medarbejdere?

”Det vil nok være næste skridt, ja. Men det kræver, at der er et ordentligt grundlag for virksomheden. For lige så snart der kommer nye folk, så skal man holde styr på feriepenge og alt andet, og så bliver det en helt anden type virksomhed. Men det er da ambitionen.

Jeg tror da på, at vi ser starten på nye muligheder, når mobiltelefoner bliver udstyret med GPS sammen med biler og andet. Vi har så meget teknologi og så mange informationer derude, så det er bare at finde ud af, hvordan man bedst muligt kan præsentere det.”
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud strategy 2020 - fokus på management teknologier til hybrid cloud og multi cloud samt compliance aspektet

På Cloud Strategy 2020 tegner vi billedet af en cloud-verden, der strækker sig langt ud over landegrænserne, og hvor mange valg skal træffes, hvis du skal have fuldt udbytte. Mød eksperter, leverandører og andre cloud-brugere og bliv inspireret til nye satsninger i din egen virksomhed.

29. september 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

30. september 2020 | Læs mere


Giv dit salg og kundeservice et løft med Dynamics 365

Microsoft har sat turbo på udviklingen af Dynamics 365, som er stærkere, mere omfattende og mere fleksibel end nogensinde før. Resultatet er et hav af nye muligheder. Både for dig, som allerede bruger dele af Dynamics' ERP-funktionalitet, og for dig som vil høste fordelene af alle de andre smarte funktioner, Dynamics 365-platformen byder på.

06. oktober 2020 | Læs mere


Premium
Anne Marie Engtoft Larsen gør klar til at rejse til USA som Danmarks nye tech-ambassadør: "Jeg har glædet mig helt vildt"
Interview: Om få dage drager Anne Marie Engtoft Larsen til Silicon Valley, hvor hun indtager embedet som Danmarks nye tech-ambassadør. "Mit mandat bliver at at fokusere på, hvordan vi skaber handling," siger hun i sit første interview som Danmarks tech-ambassadør.
Computerworld
Ups!: Gammelt fjernsyn lagde internetforbindelsen ned i hel landsby i halvandet år
I halvandet år var en hel landsby i Wales plaget af elendig bredbåndsforbindelse, som begyndte hver dag klokken syv om morgenen. Teknikere kæmpede med at løse mysteriet, men lige meget hjalp det. Årsagen viste sig at være et brugt tv, som en af byens familier havde taget i brug.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Vil du med på vej mod den moderne dataestate?
At gøre data tilgængelig, men hurtigst og med de færreste ressourcer, er de første og nødvendige skridt mod en moderne dataestate. Tiden er inde til, at du bevæger dig ned af den digitale landevej, der fører til hurtige og konsistente svar på simple forretningsspørgsmål. Vi giver her et bud på, hvordan du kommer igang.