Artikel top billede

Kontor-programmer står foran et generationsskifte

Google og Microsofts gav på Office 2.0 konferencen i San Francisco deres bud på, hvad næste generation af office-programmmer vil indeholde.

Computerworld News Service Mens Web 2.0 teknologier siver ind i virksomheds-software, er en ny generation af professionelle brugere ved få adgang til de fordele de kræver af fremtidens it. Det er overskriften fra deltagerne ved dennes uges Office 2.0 konference i San Francisco i USA.

Før der sker en større udbredelse af teknologierne, må udviklerne finde en balance mellem virksomhedernes og brugernes behov.

Konferencen, der betegnes som et 'fælles eksperiment' af de mange sponsorere, blev organiseret på to måneder ved hjælp af de produktivitets- og samarbejdsværktøjer, der netop er konferencens overskrift, sagde arrangørerne.

Jonathan Rochelle, chef for Googles spreadsheet-produkt, forudser, at den næste generation af tekstbehandling, regneark og andre administrative standardprogrammer vil blive tilført real-time on-line-funktionalitet.

"Medarbejderne kræver on-line programmer, så de kan samarbejde i real-time over nettet".

"Forbrugernes forventninger til Web 2.0 bliver taget med til deres arbejdsplads. Medarbejderne anvender produkterne fordi, de kan lide at arbejde med dem - og de gør dem mere produktive. Hos Google bliver medarbejderne irriterede, når de modtager vedhæftede dokumenter i stedet for en henvisning til Google Docs, hvor de kan arbejde videre med dokumentet on-line. De ser det som et produktivitets-tab.", siger Rochelle.

Ny måde at arbejde på

Richard McAniff, vice president, Microsoft Office, forudser ligeledes, at Web 2.0 vil blive spundet ind i virksomhedernes anvendelse af softwarei de næste par år.
"For eksempel kan en kombination af Facebook med produktivitetssoftware virkelig ændre måden folk arbejder på." siger McAniff. "Vi bliver nødt til at forholde os til, at vi totalt får ændret reglerne for, hvordan folk arbejder sammen."

"Hvad medarbejderen vil have på computerens skrivebord - og hvad it-afdelingen vil have, er ikke det samme. Vi bliver nødt til at finde en balance mellem de to krav." siger McAniff.

Danny Kolke, CTO hos Etelos Systems, påpegede, at mange it-afdelinger er under hårdt pres fra medarbejdere, der ønsker Office 2.0 applikationer og værktøj. "Årsagen til, at jeg bruger Google Spreadsheets, er, at jeg let kan oprette og dele det med mine kollegaer. It-afdelingernes svar er ofte, at de ønsker kontrol over disse data. De forsvarer deres enemærker, men de er udsat for angreb. Kravet om massivt Web 2.0-adgang er til stede." siger Kolke.

"Hastigheden hvormed der bliver udviklet Web 2.0-teknologier øges, og de finder vej ind i virksomhederne - det øger spændingerne mellem brugerne og IT-afdelingen. Markedet efterspørger Office 2.0-værktøj, ofte før vi er i stand til at levere dem. Vi kan ikke opfylde behovet. Hvis du lytter til markedet og fremstiller, hvad de efterspørger, sælger produktet sig selv." siger Kolke.

Oversat af Bo Madsen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere