Den amerikanske regering har udlovet en dusør på 270 millioner danske for oplysninger, der medfører til pågribelsen af Osama Bin Laden.

Bin Laden efterlader ingen digitale spor

I dag præcis 6 år efter terrorangrebene i USA udsender Bin Laden en video via Internettet. Men verdens mest eftersøgte person efterlader næppe digitale spor, vurderer it-ekspert

Verdens mest eftersøgte terrorist Osama Bin Laden udsender jævnligt videoer via nettet med sine budskaber og opfordringer til nye terrorangreb.

Men han efterlader ingen digitale spor, vurderer it-sikkerhedsekspert Peter Kruse fra CSIS.

"Problemet med Al Queda og ekstreme islamister og deres websider er, at det er dedikerede websites, der typisk er placeret i venligsindede lande," siger Peter Kruse.

Derfor har man meget få muligheder for at komme ind og kigge på loggen.

Og selvom man hackede sig ind efter oplysningerne, er der fortsat lang vej til Bin Laden.

Anonym tilgang
"Når materialet tilgår webserverne, sker det gennem anonymitetsservices på nettet, bare for at være 100 procent sikker." siger Peter Kruse.

Han vurderer, at der måske er 20 websider, hvor man kan risikere at finde nye beskeder fra terrorister. Og af dem er der måske to eller tre, som bliver brugt af ledende medlemmer af Al Queda.

"På den ene af de sider skal man have adgang til et forum og bliver clearet inden," oplyser Peter Kruse.

Han forklarer, at de pågældende hjemmesider bliver overvåget meget nøje af både efterretningstjeneste og de store medier som CNN.

Distributionen foregår derfor i højere grad via medier, end via upload af videoen til flere forskellige websites.

Dusør langt væk
Dusøren på 270 millioner danske kroner er imidlertid også langt væk, selvom man fanger personer, der uploader videoen.

Kim Kruses bedste gæt er, at arbejdsgangen er at Bin Laden sidder i en hule et eller andet sted måske i Pakistan, hvor han optager videoen.

Båndet bliver sendt med en eller anden rytter af sted til et privat hus, hvor det bliver lagt over på et digital stream.

Fra en cybercafe bliver det sikkert streamet om via en vpn-forbindelse til en sattelit og bliver derfra dirrigeret om til de omtalte websider.

Hvis de er kloge, kopieres indholdet over på et magnetiske bånd for ikke at efterlade digitale spor, fordi der er nogle digitale kameraer, der efterlader sig spor.

"Så det ikke sådan, hvis man fik en ip-adresse, så kunne man gå ned på en adresse. Og så indkassere dusøren. Det er håbløst," siger Peter Kruse.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Er du klar til at rekruttere de attraktive it-talenter i 2021?

Hvad betyder aller mest for danske it-kandidater, og har corona været med til at skubbe til it-kandidaternes værdisæt? Det gennemgår vi på denne times webinar, hvor der naturligvis også vil være plads til spørgsmål og mulighed for videre dialog.

10. december 2020 | Læs mere


Premium
Forsvarets cyberenhed advarer danske virksomheder: Vi står over for alvorlige trusler fra hackerne
Nye værktøjer. Nye ofre. Nye afpresningsmetoder. De cyberkriminelle har ikke ligget på den lade side under corona-pandemien, viser ny trusselsrapport fra Center for Cybersikkerhed.
Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan grundlægger du en datacenterstrategi
Covid-19 understregede behovet for at kunne administrere datacentret på afstand – og for at lade virksomhedens øvrige medarbejdere løse endnu flere opgaver hjemmefra. Det har givet en lang række erfaringer, som kan komme din organisation til gavn på jeres videre digitale rejse. Herunder om, hvordan man optimerer forbindelsen mellem applikationer og data – og om, hvordan man målrettet placerer specifikke workloads, hvor det giver den største forretningsmæssige værdi. Det kan du læse meget mere om i denne hvidbog.