Den amerikanske regering har udlovet en dusør på 270 millioner danske for oplysninger, der medfører til pågribelsen af Osama Bin Laden.

Bin Laden efterlader ingen digitale spor

I dag præcis 6 år efter terrorangrebene i USA udsender Bin Laden en video via Internettet. Men verdens mest eftersøgte person efterlader næppe digitale spor, vurderer it-ekspert

Verdens mest eftersøgte terrorist Osama Bin Laden udsender jævnligt videoer via nettet med sine budskaber og opfordringer til nye terrorangreb.

Men han efterlader ingen digitale spor, vurderer it-sikkerhedsekspert Peter Kruse fra CSIS.

"Problemet med Al Queda og ekstreme islamister og deres websider er, at det er dedikerede websites, der typisk er placeret i venligsindede lande," siger Peter Kruse.

Derfor har man meget få muligheder for at komme ind og kigge på loggen.

Og selvom man hackede sig ind efter oplysningerne, er der fortsat lang vej til Bin Laden.

Anonym tilgang
"Når materialet tilgår webserverne, sker det gennem anonymitetsservices på nettet, bare for at være 100 procent sikker." siger Peter Kruse.

Han vurderer, at der måske er 20 websider, hvor man kan risikere at finde nye beskeder fra terrorister. Og af dem er der måske to eller tre, som bliver brugt af ledende medlemmer af Al Queda.

"På den ene af de sider skal man have adgang til et forum og bliver clearet inden," oplyser Peter Kruse.

Han forklarer, at de pågældende hjemmesider bliver overvåget meget nøje af både efterretningstjeneste og de store medier som CNN.

Distributionen foregår derfor i højere grad via medier, end via upload af videoen til flere forskellige websites.

Dusør langt væk
Dusøren på 270 millioner danske kroner er imidlertid også langt væk, selvom man fanger personer, der uploader videoen.

Kim Kruses bedste gæt er, at arbejdsgangen er at Bin Laden sidder i en hule et eller andet sted måske i Pakistan, hvor han optager videoen.

Båndet bliver sendt med en eller anden rytter af sted til et privat hus, hvor det bliver lagt over på et digital stream.

Fra en cybercafe bliver det sikkert streamet om via en vpn-forbindelse til en sattelit og bliver derfra dirrigeret om til de omtalte websider.

Hvis de er kloge, kopieres indholdet over på et magnetiske bånd for ikke at efterlade digitale spor, fordi der er nogle digitale kameraer, der efterlader sig spor.

"Så det ikke sådan, hvis man fik en ip-adresse, så kunne man gå ned på en adresse. Og så indkassere dusøren. Det er håbløst," siger Peter Kruse.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett Packard Enterprise ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Fremtidens kundeservice: Kom i gang med de bedste chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

22. september 2020 | Læs mere


RPA og software-robotter: Businesscase og teknologi

Robot process automation - RPA - har i det seneste års tid for alvor fået et gennembrud i både virksomheder, organisationer og (ikke mindst) i den offentlige sektor, hvor både kommuner, styrelser og andre institutioner har taget de små software-robotter til sig.

23. september 2020 | Læs mere


"One Minute Workflow" til ad hoc-opgaver

De seneste mange måneder har givet os alle en helt ny opfattelse af arbejdspladsen. Fjernarbejde forventes at blive en del af den nye hverdag, som vi alle kigger ind i. Det har været en øjenåbner for mange, men det har også givet os vigtig læring - hvordan sikrer du, at dine medarbejdere har samme muligheder og kan opretholde effektiviteten, også når de ikke arbejder på kontoret?

23. september 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.