Den amerikanske regering har udlovet en dusør på 270 millioner danske for oplysninger, der medfører til pågribelsen af Osama Bin Laden.

Bin Laden efterlader ingen digitale spor

I dag præcis 6 år efter terrorangrebene i USA udsender Bin Laden en video via Internettet. Men verdens mest eftersøgte person efterlader næppe digitale spor, vurderer it-ekspert

Verdens mest eftersøgte terrorist Osama Bin Laden udsender jævnligt videoer via nettet med sine budskaber og opfordringer til nye terrorangreb.

Men han efterlader ingen digitale spor, vurderer it-sikkerhedsekspert Peter Kruse fra CSIS.

"Problemet med Al Queda og ekstreme islamister og deres websider er, at det er dedikerede websites, der typisk er placeret i venligsindede lande," siger Peter Kruse.

Derfor har man meget få muligheder for at komme ind og kigge på loggen.

Og selvom man hackede sig ind efter oplysningerne, er der fortsat lang vej til Bin Laden.

Anonym tilgang
"Når materialet tilgår webserverne, sker det gennem anonymitetsservices på nettet, bare for at være 100 procent sikker." siger Peter Kruse.

Han vurderer, at der måske er 20 websider, hvor man kan risikere at finde nye beskeder fra terrorister. Og af dem er der måske to eller tre, som bliver brugt af ledende medlemmer af Al Queda.

"På den ene af de sider skal man have adgang til et forum og bliver clearet inden," oplyser Peter Kruse.

Han forklarer, at de pågældende hjemmesider bliver overvåget meget nøje af både efterretningstjeneste og de store medier som CNN.

Distributionen foregår derfor i højere grad via medier, end via upload af videoen til flere forskellige websites.

Dusør langt væk
Dusøren på 270 millioner danske kroner er imidlertid også langt væk, selvom man fanger personer, der uploader videoen.

Kim Kruses bedste gæt er, at arbejdsgangen er at Bin Laden sidder i en hule et eller andet sted måske i Pakistan, hvor han optager videoen.

Båndet bliver sendt med en eller anden rytter af sted til et privat hus, hvor det bliver lagt over på et digital stream.

Fra en cybercafe bliver det sikkert streamet om via en vpn-forbindelse til en sattelit og bliver derfra dirrigeret om til de omtalte websider.

Hvis de er kloge, kopieres indholdet over på et magnetiske bånd for ikke at efterlade digitale spor, fordi der er nogle digitale kameraer, der efterlader sig spor.

"Så det ikke sådan, hvis man fik en ip-adresse, så kunne man gå ned på en adresse. Og så indkassere dusøren. Det er håbløst," siger Peter Kruse.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digitalt event: Få mere ud af Dynamics 365 - Del 1

En formiddag med fokus på Microsoft Dynamics 365. Bliv klogere på de nye muligheder og få inspiration til, hvordan du får endnu mere forretningsmæssig værdi med Microsoft's cloud-baserede forretningsapplikationer.

02. juni 2020 | Læs mere


Digitalt event: Få mere ud af Dynamics 365 - Del 2

En formiddag med fokus på Microsoft Dynamics 365. Bliv klogere på de nye muligheder og få inspiration til, hvordan du får endnu mere forretningsmæssig værdi med Microsoft's cloud-baserede forretningsapplikationer.

03. juni 2020 | Læs mere


Online webinar: Automatisering i dit datacenter – deltag og se hvordan!

Den der ikke automatiserer, repeterer hver gang. Med Ansible Tower får du dokumenteret og versioneret infrastrukturen, og du får mulighed for at lave udviklings- og testmiljøer. Se hvordan du gør i praksis.

03. juni 2020 | Læs mere


Premium
Her er forårets mest lovende computere
2020 er en lovende årgang, når det gælder bærbare maskiner. Overraskende mange af dem er endda velegnede til de fleksible arbejdspladser, som corona-pandemien dikterer.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
Job & Karriere
10 spændende lederstillinger, som er ledige netop nu
Der er stadigvæk mange ledige it-job. Vi har fundet en række spændende lederstillinger, som du kan søge med det samme.
White paper
Tre trin for at få succes med dit Machine Learning-projekt
At have succes med digital transformation gennem implementering af kunstig intelligens — og Machine Learning specifikt – afhænger i vid udstrækning af korrekt planlægning og rettidig styring af forventninger. Fejl, der foretages på ledelsesniveau, kan føre til alvorlige konsekvenser. I dette whitepaper kan du læse, hvordan du effektivt kan organisere ML-udvikling og undgå de mest almindelige faldgruber. Whitepaperet er skrevet af WaveAccess, der har over 19 års erfaring inden for softwareudvikling, 5+ års erfaring med ML- og AI-projektudvikling og en portefølje på 20+ relaterede projekter inden for forskellige brancher.