KL langer ud efter Software Innovation-direktør

Chefkonsulent Jytte Møller Christensen fra KL rejser en skap kritik af Software Innovations håndtering af problemerne med leveringen af ESDH-systemer til det offentlige.

Indsatsen fra administrerende direktør Peter Perregaard fra Software Innovation på at få løst leveranceproblemerne hos en række kommuner skal op i gear, mener Kommunernes Landsforening.

"Der skal simpelthen nogle initiativer til, så tilliden kan genoprettes," siger chefkonsulent Jytte Møller Christensen fra KL.

Hun anerkender, at de fleste kontrakter blev underskrevet af den tidligere direktør, men at Software Innovation må koncentrere sig om at få leverancesystemet til at virke, frem for at presse ekstra penge ud af aftalerne med kunderne.

"Når vi har betalt for en vare, så forventer vi, den bliver leveret. Vi stiller ikke krav for sjov skyld, vi stiller krav for at tingene skal fungere ude ved skrivebordene," siger hun.

Skuffet over firmaet

Hun er skuffet over Software Innovation.

"Det er bekymrende, at så mange kunder dropper Software Innovation. Det ville jeg have et problem med, hvis jeg var leverandør." siger hun.

Hun forklarer, at det fra kundesiden opleves som om, Software Innovation har problemer med at fastholde kvalificerede medarbejdere.

Og når dem fra Software Innovation, der har indgået aftalerne ikke længere er ansat, så åbner det for nye møderækker med fortolkninger af kontrakterne.

"Når projektledere farer ud og ind af dørene, så får man et problem med kunderne. I den forstand en meget almindelig og trist historie," siger hun.

Hun mener dermed, at Software Innovation ikke har styr på sin leveranceorganisation, men faktisk har et formidabelt godt produkt.

Derfor håber hun også at Peter Perregaard vil genoprette tilliden til kunderne.

"Men det kræver, at de kunder, der har indgået aftaler plejes," siger hun

Hun forklarer, at KL i foråret afholdte møder med den tidligere direktør hos Software Innovation, men uden nogle synlige resultater ude hos de involverede kommuner.

Branchens ry på spil

Chefkonsulenten mener, at firmaet giver branchen et dårligt ry.

"Kan branchen overhovedet holde til det her? Software Innovation har problemer med mange offentlige kunder," siger hun.

Hun forklarer, at det offentlige omkring FESD gjorde alt hvad man kunne som professionel kunde, og så svigter leverandøren.

KL sidder med i FESD og Jytte Møller Christensen forklarer, at både SKI og kammeradvokaten var inde over udbudet.

"Det er uheldigt at vi valgte en leverandør som ikke kan leve op til det de lover kunderne. Men det er ikke anderledes end hvis systemerne var købt uden for FESD," siger hun.

Dog erkender hun, at nogle kommuner måske har sænket paraderne lidt fordi der her var tale om en godkendt leverandør.

Det har trods gentagende henvendelser ikke været muligt at få en kommentar fra Software Innovations administrerende direktør, Peter Perregaard.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere