TDC lukker for adgang til omstridt russisk mp3-site

Danmarks største teleselskab lukker for adgangen til omstridt russisk mp3-site efter henvendelse fra Antipiratgruppen.

TDC lukker for adgangen til det tidligere Allofmp3, der i dag hedder mp3sparks.com.

Det sker, efter selskabet i slutningen af august modtog et brev fra Antipiratgruppen, der bad om, at der blev lukket for adgangen til det omdiskuterede mp3-site, der falbyder musik til spotpris.

Siden opstod i kølvandet på lukningen af den endnu mere omdiskuterede Allofmp3.com

Baggrunden er en dom, der pålægger Tele2 at lukke for deres kunders adgang til siden.

”TDC er ikke interesseret i at være internettets politibetjent, så det er vigtigt for os, at der ligger en retslig afgørelse, inden vi spærrer adgangen til sådan en side. I det her tilfælde var afgørelsen der, og den er ret klar”, siger online-direktør hos TDC, Frank Vilstrup.

Adgangen til siden blev lukket i onsdag formiddag og får betydning for brugere af TDC, TDC Kabel TV og Dansk Kabel TV.

Det er altså en meget stor del af landets internetkunder der nu må finde deres mp3-musik andre steder end på det russiske site.

Pladeselskabernes brancheorganisation, IFPI, har tidligere meldt ud, at den efter sejren i fogedretten ville tage kontakt til andre internetudbydere, for at få dem til at følge trop.

Nu vælger TDC altså at gøre netop dette.

”Jeg ved ikke, om Antipiratgruppen har henvendt sig til de andre på markedet, men det vil formentlig være noget, man ser hele vejen rundt,” siger Frank Vilstrup.

Det løser ikke problemet

Han understreger, at det er en umulig opgave at lukke for alle de ulovlige sider.

”Heldigvis sker der jo også noget på den anden side af hegnet. Vi har rigtig mange kunder i vores egen online-musikbutik. Det ser jeg som et tegn på, at folk godt vil betale rimelige penge for at holde sig inden for lovens rammer, hvis det er ligeså nemt som det ulovlige,” siger Frank Vilstrup.

Samme indhold som Allofmp3

Mp3sparks.com opstod i kølvandet på lukningen af det meget omdebatterede Allofmp3.com.

Bagmanden åbnede prompte den nye side med præcis samme indhold. Brugerprofiler fra den gamle side kan også bruges på mp3sparks.com.

Det var også Tele2, der i første omgang var mål for advokaterne fra pladeindustriens brancheorganisation, IFPI, da adgangen til forgængeren Allofmp3.com blev lukket.

Dengang gik de fleste andre internetudbydere frivilligt med til også at lukke adgangen til siden.

Blokeringen er en simpel DNS-blokering, som mere tekniske brugere sagtens kan omgå, men for de fleste vil blokeringen betyde, at de ikke kan få adgang til siden.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere