Artikel top billede

"Set med brancheøjne er det en pokkers uheldig sag," siger Tom Togsverd fra ITEK under Dansk Industri.

FESD-flop skader branchen

ITEK frygter, at den uheldige sag om it-leverandøren Software Innovation vil svække troværdigheden af fælles offentlige indkøb

En uheldig sag.

Sådan lyder bedømmelsen fra ITEK under Dansk Industri af sagen om Software Innovation, der har mødt offentlig kritik fra flere af sine kunder.

"Set med brancheøjne er det en pokkers uheldig sag, som kan svække troværdigheden omkring fælles udbud." siger direktør Tom Togsverd fra ITEK.

Han forklarer, at det har været en indvending fra leverandørside, at man med de foretagne rammeudbud ikke kunne være sikker på at få kunderne, eftersom det er frivilligt, om man vil benytte FESD-aftalerne.

Med forløbet omkring Software Innovation bliver det sværere at forestille sig, at næste generation FESD-aftaler bliver obligatoriske for de offentlige brugere. Og det gør det mindre attraktivt for leverandørerne at byde på FESD-aftalerne, vurderer direktøren.

Hver tredje kunde har problemer

Computerworld har i den seneste tid afdækket Software Innovations problemer med at holde på de offentlige kunder, selskabet har fået gennem dets godkendelse som FESD-leverandør.

Sorø Kommune og Albertslund Kommune har droppet firmaet. Bornholms Kommune overvejer sagsanlæg, DR taler om at der kan gå op til et år, før rettelser bliver lavet og Randers Kommune har foreløbig ventet et år på et bestilt system.

Derudover forsøger Software Innovation at sætte en prop i offentliggørelsen af dets problemer, ved at nægte Domstolsstyrelsen at efterkomme en aktindsigt e en rapport om erfaringerne med systemet, som Computerworld har begæret.

I alt har Software Innovation 16 kunder med såkaldte FESD-kontrakter, heraf har fem altså offentligt luftet at de har oplevet problemer, og en kunde oplever at firmaet forsøger at give dem mundkurv på.

Finansminister Thor Pedersen skal nu forklare, hvordan selskabet kunne godkendes som en af tre FESD-leverandører.

Håber på fremskridt

ITEK håber virksomheden er i gang med rette op på problemerne.

"Det er altid beklageligt, at en leverandør ikke kan holde, hvad der er lovet." siger Tom Togsverd.

"Om sagen med Software Innovation er værre end så mange andre, kan jeg ikke bedømme," forklarer direktøren.

"Jeg hæfter mig ved, at Software Innovation netop har ansat en ny direktør, hvilket tyder på, at virksomheden selv er indstillet på at gøre noget ved problemerne." siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere