TDC investerer milliarder i nye it-systemer

TDC investerer over to milliarder kroner i at få ryddet op i selskabets gamle it-systemer over de næste tre år. Pengene skal blandt andet bruges på en ny it-arktektur, der skal binde TDC's nordiske forretning sammen.

Den danske it- og telekæmpe TDC skruer op for investeringerne på it-området for at få ryddet op i dets gamle it-systemer.

De næste tre år vil TDC derfor investere 700 millioner kroner i it årligt.

Pengene skal primært bruges til at opbygge en ny it-platform for de vigtigste forretningsprocesser i TDC.

Det fortalte Jens Alder, da han i går briefede danske journalister om den strategi, der skal gøre TDC's drøm om at blive den stærkeste spiller på det nordiske erhvervsmarked for it- og teleydelser til virkelighed.

"Vores mål er at kunne tilbyde sammenhængende tjenester på alle terminaler og netværk uanset tid og sted i Norden. Det blokerer vores it-systemer for i dag," siger Jens Alder.

Han forventer, at milliardinvesteringerne i it vil resultere i en produktivitetsstigning hos TDC på mellem 20 og 30 procent.

Derudover skal den nye it-arkitektur reducere tidsforbruget i forbindelse med lancering af nye produkter med 67 procent.

"Investeringerne kommer indenfor en lang række it-områder. Eksempelvis CRM-systemer," siger Jens Alder.

Ud over it-investeringer rummer strategien også massive investeringer i TDC's accesnet, mobilnettet og i divisionen Erhverv Norden, der får 450 millioner kroner om året de næste tre år til at harmonisere produkt- og procesplatforme i Norden.

Men omdrejningspunktet er den ny it-arkitektur, der skal gøre det meget enklere for TDC at lancere nye produkter og pleje kunderne.

Det ligger helt i tråd med det fokus, Jens Alder har rettet mod it-området, siden han afløste Henning Dyremose i chefstolen.

Det medførte i januar, at han løftede Jørgen Jakobsen ud af datterselskabet TDC Services og indsatte ham som koncernens første it-direktør med direkte reference til Alder.

Det gjorde han for at vise alle, hvor vigtigt det var, at få ryddet op i TDC's gamle it-arkitektur, som i løbet af få år ikke kan understøtte det tidligere telemonopols forretningsgange.

TDC's it-direktør, Jørgen Jakobsen, har tidligere fortalt Computerworld, at TDC fremtidige it-infrastruktur bliver baseret på standard it-systemer og inspiration fra andre televirksomheder, der bliver implementeret med en minimal tilpasning til TDC's nuværende forretningsprocesser.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digitalt event: Få mere ud af Dynamics 365 - Del 1

En formiddag med fokus på Microsoft Dynamics 365. Bliv klogere på de nye muligheder og få inspiration til, hvordan du får endnu mere forretningsmæssig værdi med Microsoft's cloud-baserede forretningsapplikationer.

02. juni 2020 | Læs mere


Digitalt event: Få mere ud af Dynamics 365 - Del 2

En formiddag med fokus på Microsoft Dynamics 365. Bliv klogere på de nye muligheder og få inspiration til, hvordan du får endnu mere forretningsmæssig værdi med Microsoft's cloud-baserede forretningsapplikationer.

03. juni 2020 | Læs mere


Online webinar: Automatisering i dit datacenter – deltag og se hvordan!

Den der ikke automatiserer, repeterer hver gang. Med Ansible Tower får du dokumenteret og versioneret infrastrukturen, og du får mulighed for at lave udviklings- og testmiljøer. Se hvordan du gør i praksis.

03. juni 2020 | Læs mere


Premium
Her er forårets mest lovende computere
2020 er en lovende årgang, når det gælder bærbare maskiner. Overraskende mange af dem er endda velegnede til de fleksible arbejdspladser, som corona-pandemien dikterer.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
Job & Karriere
10 spændende lederstillinger, som er ledige netop nu
Der er stadigvæk mange ledige it-job. Vi har fundet en række spændende lederstillinger, som du kan søge med det samme.
White paper
Her er 4 overraskende facts om digitaliseringen i detail og produktionsbranchen!
Analyseinstituttet Vanson Bourne foretog i august 2018 en markedsanalyse på vegne af TrueCommerce. Her blev 300 europæiske detail- og produktionsvirksomheder spurgt til deres nuværende samhandelsprocesser. Det kom der fire overraskende facts ud af, som vi bringer i dette whitepaper. Eksempelvis bruges fax stadig af 22% af de adspurgte 300 europæiske virksomheder. Nysgerrig? Så download dette gratis whitepaper nu.