Adobe Reader er sårbar

Team: Sikkerhed: Adobe Reader har en sårbarhed, der gør computeren til et mål for afvikling af skadelig kode. En opdatering først klar i slutningen af måneden.

Tema: Adobe advarer om en alvorlig sårbarhed i det meget populære program, Acrobat Reader, der benyttes til at læse pdf-filer med.

Sårbarheden gør, at udefrakommende ubemærket kan afvikle ondsindet kode. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Adobe fortæller, at de arbejder på en softwareopdatering, der korrigerer problemet men, at det kan trække ud til afslutningen af denne måned før den er færdig og kan hentes som en opdatering.

Det er for sløvt

Den lange ventetid på opdateringen er et sikkerhedsproblem og for sløvt af Adobe, siger en udenlandsk sikkerhedsekspert til nyhedsbureauet Reuters.

"Brugerne bør lægge pres på Adobe for at får en hurtigere løsning på problemet," siger sikkerhedsekspert Gadi Evron fra Beyond Security.

Den vurdering er danske Ulf Munkedal fra sikkerhedshuset Fort Consult enig i.

"Man skal lægge et pres på leverandører, som ikke sørger for, at deres software er opdateret eller kompatibelt med de nyeste softwareopdateringer, hvilket desværre stadig er et problem mange steder," har han tidligere udtalt til Computerworld.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere