Halvdelen af id-tyvene ryger i fængsel

Hvis du er sigtet for id-tyveri, er der 50 procents chance for, at du undgår et ophold i fængslet, viser undersøgelse fra USA.

Computerworld News Service: Halvdelen af de anklagede for id-tyveri ender bag tremmer. Det er en af konklusionerne i en undersøgelse af afsluttede sager fra det amerikanske Secret Service, der er foretaget af Utica Colleges Center for Identity Management and Information Protection.

Det er første gang forskere har fået lov at gennemgå Secret Service data på dette område. Undersøgelsen er baseret på 500 fortrolige sager fra Secret Service-arkiverne.

"Anklagerne havde en lidt større chance for at sende id-tyvene i fængsel, helt præcis 51 procent, og kunne forvente at den dømte fik en fængselsstraf på op til tre år," konkluderes det i undersøgelsen.

Utica College har arbejdet sammen med en række partnere om undersøgelsen, her i blandt Secret Service, IBM og FBI.

Undersøgelsescentret på Utica blev oprettet i 2006, for at studere de metoder id-tyvene brugte, samt hjælpe virksomheder og myndigheder med at minimere risikoen for at blive udsat for denne type forbrydelser.

Teknologi som printere, mobiltelefoner og computere blev anvendt i halvdelen af sagerne. Kun i 10 procent af tilfældene var internettet det eneste tyvene brugte.

Id-tyvene stjæler oftere fra folk, de ikke kender personligt. En ven eller et familiemedlem var kun et offer i 16 procent af sagerne. I cirka hver tredje tilfælde blev der stjålet data fra id-tyvens arbejdsplads.

Identitets-tyveri er et velstuderet fænomen, men det er usædvanligt, at undersøgelserne er baseret på så præcise data.

"Undersøgelsen er signifikant, fordi den ikke bygger på besvarelser eller statisk dataindsamling," skriver forfatterne.

Det gennemsnitlige tab ved et id-tyveri var cirka 160.000 kroner, men i et af de undersøgte tilfælde var beløbet 68 millioner kroner.

Tyven havde brugt den falske identitet til at købe luksusbiler og oprette et antal skuffeselskaber, som han benyttede til at narre andre investorer. Generelt er konklusionen dog:

"Jo flere, der er involveret i bedragerierne, desto større er tabet," hedder det i rapporten.

I følge Javelin Strategy & Research Inc. kostede id-tyveri virksomheder og privatpersoner i USA 259 milliarder kroner i 2006.

Oversat af Bo Madsen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Kommunal IT-sikkerhed: Sådan håndterer du det mest effektivt
Hvordan sikrer du systemer og fortrolige data i den kommunale sektor trods begrænsede budgetter og en lang række krav til den digitale transformationsproces? Få et godt overblik her.