TDC køber kommunalt kabelnet for 50 mio.

TDC's kabelforretning, YouSee, køber Fredericias kabel-bynet af kommunen for 54,5 millioner kroner.

TDC's kabelforretning, YouSee, der leverer kabeltv til mere end en million danskere, overtager Fredericia Kommunes bynet med 17.000 brugere .

Prisen er 54,5 millioner kroner, og YouSee vil investere 30-40 millioner kroner i at udbygge nettet til også at omfatte bredbånd.

Salgsprisen er bestemt ud fra en vurdering af antal tilsluttede brugere, kvaliteten på kablerne, de udbudte tv-programmer og det generelle prisniveau i Fredericia, forklarer Niels Breining, administrerende direktør i YouSee, til Computerworld.

"Købet er en fortsættelse af vores strategi om opkøb af net. Fredericia er lidt speciel, fordi det er kommunen selv, der ejede det. Men vi har kig på flere," siger Niels Breining, uden at ville afsløre hvilke net, han har i kikkerten.

Tilfreds med salg
Fredericia Kommune satte bynettet til salg efter en samlet vurdering af nettets fremtidsmuligheder og begrænsninger inden for det tekniske, juridiske og markedsmæssige område.

I Fredericia er borgmester Uffe Steiner Jensen tilfreds med salget.

"Handlemulighederne under kommunalt ejerskab er stærkt begrænsede i forhold til den konkurrence, der er på markedet. Bynettets levedygtighed og udviklingsmuligheder er bedst sikret med et privat ejerskab,” udtaler Uffe Steiner Jensen i en pressemeddelelse.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler - sådan beskytter du din virksomhed

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere


Premium
Opfinderen af programmet Matematikfessor stopper fem måneder efter million-salg: “Nu tager jeg tager al min erfaring og går ud i intetheden med den”
Det populære undervisningsplatform Matematikfessor bruges af tre ud af fire elever i folkeskolen, men nu stopper opfinderen bag det populære stykke software. Foran ham venter et nyt iværksætter-eventyr
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Cisco Webex: Giv medarbejderne fleksible arbejdsforhold med et højteknologisk og sikkert webbaseret online-mødesystem
Corona-krisen har for alvor gjort fleksible arbejdsforhold til dagligdag, og for mange virksomheder bliver det også en del af fremtiden. En vigtig del af den udvikling er sikre og effektive samarbejdssystemer, så medarbejdere kan holde møder med hinanden, kunder, leverandører og andre samarbejdspartnere i høj kvalitet. I dette whitepaper fra Netteam får du indsigt i Cisco Webex, som er et webbaseret online mødesystem. Det er en sikker og brugervenlig løsning, der integrerer både audio, video og webkonferencer. Et enkelt tryk på knappen og du er i gang med et møde, hvor du kan se, høre, skrive på whiteboard og dele dokumenter med andre mødedeltagere. Det hele er beskyttet af Cisco Talos sikkerhedsintelligens, som er markedets stærkeste beskyttelse mod cyberangreb.