Tirsdagens aviser om it

Venstre: Telestyrelsen skal undersøges. Telia støtter kritik af Telestyrelsen. Optioner har atter vind i sejlene i it-branchen. E-handel boomer hos Dynamicweb. Tillid til Resounds ledelse helt i bund. En udfordrer skifter side. Telekunder raser over regningskoks. TDC beskyldes for obstruktion. Færinger forbereder ny it-offensiv.

Venstre: Telestyrelsen skal undersøges
It- og Telestyrelsens håndtering af sagen om dobbeltdækning hos TDC skal undersøges, varsler Venstres it-ordfører torsten Schack Pedersen. Sagen handler om, at TDC i mange år har opkrævet afgift fra danskernes for både fastnettelefon og ADSL-bredbånd, selvom de to tjenester blev leveret på samme kobberkabel. (Berlingske Tidende)

Telia støtter kritik af Telestyrelsen
IT- og Telestyrelsen har valgt en juridisk løsning til at løse dobbeltpriser fra TDC, som stort set alle i telebranchen - på nær TDC - ikke støttede. Det undrer Telias juridiske direktør, der frygter, at Telias administrerende direktør har været brugt i et politisk spil. (Berlingske Tidende)

Optioner har atter vind i sejlene i it-branchen
De ansatte i it-branchen kan glæde sig over, at der igen er vækst i tildelinger af optioner til medarbejderne. Ordningerne var ellers blevet kraftigt beskåret efter en stramning af lovgivningen i 2004. Loven skal ændres mener Dansk Erhverv. (Berlingske Tidende)

E-handel boomer hos Dynamicweb
Handel på nettet bliver en støære del af forretningen hos Århus-firmaet Dynamicweb Software, som forventer en fordobling i antallet af solgte e-handelsløsninger i dette regnskabsår. (Erhvervsbladet)

Tillid til Resounds ledelse helt i bund
GN Resounds top´chef Jesper Mailind vil blive tvunget til at forlade sin post i forbindelse med salget af selskabet, lyder vurderingen fra en stribe eksterne kilder. sker det ikke, kan det koste GN milliarder. (Dagbladet Børsen)

En udfordrer skifter side
Ambitiøse Nianet har hentet sin nye topchef Allan Jakobsen hos konkurrenten TDC, og hans opgave er klar: Nu skal investeringerne udnyttes og forrentes, og der skal skabes vækst og tjenes penge. (Dagbladet Børsen)

Telekunder raser over regningskoks
Mere end halvdelen af de adspurgte virksomheder finder ofte fejl i regningerne, viser undersøgelse fra Telcom Danmark. Udover fejlagtige regninger viser undersøgelsen også, at mange af teleselskaberne også har store problemer med deres kundeservice. (Dagbladet Børsen)

TDC beskyldes for obstruktion
TDC obstruerer erhvervskundernes forsøg på at få billigere teleaftaler. Sådan lyder den hårde dom fra konsulentfirmaet Telcom Danmark. "Der er ingen problemer med Sonofon eller Telia, når vi skal have en oversigt over en kundes præcise forbrug. Men det er der næsten altid hos TDC, som ganske enkelt obstruerer forsøget på at gennemskue kundernes aftaler," siger administrerende direktør Brian Gjerstrup fra Telcom Danmark.

Færinger forbereder ny it-offensiv
De største it-aktører på Færøerne går sammen om at etablere danskbaserede virksomheder med europæiske ambitioner i et skift fra fiskeriøkonomien. Planen er at stoppe krigen mod hinanden om markedsandele på hjemmemarkedet og i stedet forene kræfterne omkring en fælles front mod der internationale konkurrenter med basis i udlandet - herunder i Danmark. (Dagbladet Børsen)


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digitalt event: Få mere ud af Dynamics 365 - Del 1

En formiddag med fokus på Microsoft Dynamics 365. Bliv klogere på de nye muligheder og få inspiration til, hvordan du får endnu mere forretningsmæssig værdi med Microsoft's cloud-baserede forretningsapplikationer.

02. juni 2020 | Læs mere


Digitalt event: Få mere ud af Dynamics 365 - Del 2

En formiddag med fokus på Microsoft Dynamics 365. Bliv klogere på de nye muligheder og få inspiration til, hvordan du får endnu mere forretningsmæssig værdi med Microsoft's cloud-baserede forretningsapplikationer.

03. juni 2020 | Læs mere


Online webinar: Automatisering i dit datacenter – deltag og se hvordan!

Den der ikke automatiserer, repeterer hver gang. Med Ansible Tower får du dokumenteret og versioneret infrastrukturen, og du får mulighed for at lave udviklings- og testmiljøer. Se hvordan du gør i praksis.

03. juni 2020 | Læs mere


Premium
Her er forårets mest lovende computere
2020 er en lovende årgang, når det gælder bærbare maskiner. Overraskende mange af dem er endda velegnede til de fleksible arbejdspladser, som corona-pandemien dikterer.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
Job & Karriere
10 spændende lederstillinger, som er ledige netop nu
Der er stadigvæk mange ledige it-job. Vi har fundet en række spændende lederstillinger, som du kan søge med det samme.
White paper
Her er 4 overraskende facts om digitaliseringen i detail og produktionsbranchen!
Analyseinstituttet Vanson Bourne foretog i august 2018 en markedsanalyse på vegne af TrueCommerce. Her blev 300 europæiske detail- og produktionsvirksomheder spurgt til deres nuværende samhandelsprocesser. Det kom der fire overraskende facts ud af, som vi bringer i dette whitepaper. Eksempelvis bruges fax stadig af 22% af de adspurgte 300 europæiske virksomheder. Nysgerrig? Så download dette gratis whitepaper nu.