Artikel top billede

Foto: Adobe.

Adobe får ny administrerende direktør

Shantanu Narayen bliver ny topchef for Adobe. Han afløser Bruce Chizen, der åbenbart var ved at køre sur i det hele.

Computerworld News Service Fra 1. december overtager teknisk direktør Shantanu Narayen stillingen som administrerende direktør i Adobe og træder også ind i bestyrelsen.

Han afløser Bruce Chizen, der forbliver medlem af bestyrelsen til og med andet kvartal af 2008.

Dernæst skal han være såkaldt "strategisk rådgiver" for virksomheden indtil slutningen af Adobes regnskabsår 2008, som går til begyndelsen af december i kalenderåret.

Præget af opkøb

Bruce Chizen har været administrerende direktør i Adobe siden 2000. Han begyndte i virksomheden i 1994.

I hans periode som administrerende direktør har Adobe købt virksomheden Macromedia, hvilket gjorde den førende på markedet for udviklings- og designværktøjer til at opbygge rich internet applications (RIA).

Virksomheden løftede også branchens profil, hvilket gjorde den til et attraktivt mål for større softwareleverandører såsom Microsoft på grund af dens aktiviteter med henblik på at udbyde infrastruktur til den nye bølge af webbaserede applikationer.

Adobes bestyrelse takker i en pressemeddelelse Bruce Chizen for hans vision om at forvandle virksomheden fra primært at være kendt for sine designværktøjer til at være ”en af de største og mest differentierede softwarevirksomheder i verden.”

Smertefri overgang

Bestyrelsen siger, at ansættelsen af Shantanu Narayen, som allerede står i spidsen for blandt andet daglige globale aktiviteter, langsigtede markedsstrategier og udenlandsk forskning og udvikling, vil sikre en smertefri overgang.

Shantanu Narayen blev ansat i Adobe i januar 1998 som chef for virksomhedens engineering technology group og har været vidne til en støt fremgang lige siden.

I januar 1999 blev han forfremmet til direktør for selskabets globale produkt-division, og i marts 2001 blev han igen forfremmet til vice-administrerende direktør for marketing og udvikling af selskabets globale division.

Shantanu Narayen tiltrådte sin nuværende stilling i januar 2005 og har dermed været med til at tilrettelægge overtagelsen af Macromedia senere på året.

Det ser umiddelbart ikke ud til, at der ligger økonomiske årsager bag udskiftningen.

Adobe har klaret sig godt økonomisk og har endda i forbindelse med top-udskiftningen meddelt, at virksomheden forventer en omsætning, der ligger i den høje ende af målsætningen om at nå mellem 4,4 og 4,5 milliarder kroner i fjerde regnskabskvartal.

Der er dog noget der tyder på, at Bruce Chizen var ved at være træt af sin stilling.

Ved en noget ukonventionel tale Adobe MAX-konferencen i Chicago sidste måned kom han med en kommentar om, at det at være administrerende direktør ikke altid er, hvad det ser ud til.

Oversat af Mille Bindslev




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere