Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

KMD satser millioner på SAP-konsulenter

KMD bruger millioner på at uddanne sine egne SAP-konsulenter. Pengene risikerer at være spildt, mener rekrutteringsekspert.

Stavnsbåndet er heldigvis afskaffet. Alligevel må det ærgre KMD-ledelsen bare lidt, at den ikke kan tvinge folk til at blive på deres pladser.

Især de medarbejdere, som den danske kommune-it-kæmpe har tænkt sig at bruge millioner af kroner på at uddanne.

It-branchen skriger nemlig på SAP-kompetencer. Det har den gjort længe, og skriget ser ikke ud til at blive lavere.

Derfor vil KMD uddanne og beskæftige sine egne konsulenter, og har netop skudt en kampagne i gang, der skal skaffe 22 egnede kandidater, som skal uddannes til SAP-konsulenter.

KMD anslår, at det samlet set koster cirka en million kroner at uddanne én konsulent.

Men SAP-konsulenter er i høj kurs, så koncernen løber en reel risiko for, at de nyuddannede konsulenter bliver headhuntede af andre virksomheder.

SAP-folk holdes med gode projekter

"Markedet er presset, så risikoen for at de vil miste en del af dem, er til stede," siger rekrutteringsekspert Benny Guld, partner i CareerSearch.

Han roser KMD for initiativet med at uddanne folk i kompetencer, der er mangel på. Det burde andre selskaber også gøre, mener han.

"I mange år har selskaberne ikke investeret massivt i uddannelse. Selskaberne føler sig presset på budgetter og bundlinjer, og så er det nemmere at tage medarbejdere fra andre, end at uddanne dem selv," siger Benny Guld.

Konsulenter af SAP-typen rykker arbejdsplads for at få lov til at arbejde på de bedste projekter. Det er den eneste måde, en medarbejder kan vedligeholde sin værdi på, vurderer han.

"Om KMD kan holde på sine opgraderede medarbejdere, afhænger helt af projekternes karakter. Gode projekter kan retfærdiggøre, at KMD løber risikoen.

Ellers vil KMD-medarbejderne være et eftertragtet bytte for andre virksomheder, der bruger SAP-konsulenter," siger Benny Guld.

Satser på de lidt ældre

KMD kender den risiko og satser derfor på at finde kandidater til uddannelsen, der kunne tænkes at ville arbejde hos KMD i længere tid.

"Vi har talt meget om det. Vi vil ikke binde folk med klausuler og kontrakter. I stedet vil vi finde folk 30'erne og 40'erne, som vil værdsætte KMD's virksomhedsfilosofi om Life/Work Balance.

De risikerer heller ikke at blive sendt rundt i verden med 200 rejsedage om året," forklarer Annika Krogh, Employer Brand Manager i KMD.

Det vil typisk være etablerede it-folk, som ikke er helt unge, med familie og behov for stabilitet og regelmæssighed i ansættelsen.

KMD regner med, at der ikke vil være større udsivning af de SAP-uddannede medarbejdere, end hvad der normalt for resten af organisationen, nemlig en medarbejderudskiftning på mellem syv og ti procent.

Hun peger på, at KMD i øjeblikket er i gang med et samarbejde med SAP Danmark, der går ud på at udvikle et helt nyt skud på ERP-stammen i form af en Public-løsning til SAP. Den findes ikke i forvejen.

"Det vil mange finde interessant at være med til," siger Annika Krogh.

KMD forventer at fylde uddannelsen med lige dele KMD-ansatte, der kommer fra andre steder i virksomheden, og folk ude fra.

Og de eksterne bliver ikke headhuntet, understreger Annika Krogh.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere






Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Så stor er risikoen for angreb via din Salesforce Cloud
Cyberkriminelle går målrettet efter Salesforce Cloud, men kun de færreste virksomheder er opmærksomme på, at de selv har et stort ansvar for at beskytte sig – eller ved, hvordan de gør.