Artikel top billede

Direktør Peter Perregaard fra Software Innovation må se endnu en kommune vende selskabet ryggen.

Endnu en kommune dropper ombrust dansk it-firma

Det udskældte ESDH-selskab Software Innovation med Peter Perregaard i spidsen må se endnu en kommune vende sig ryggen. Statens FESD-indkøbsaftale er under voldsomt pres.

Bornholms Regionskommune har netop meddelt, at samarbejdet med Software Innovation ophører med øjeblikkelig virkning.

"Bornholms Regionskommune har efter et vanskeligt implementeringsforløb måttet erkende, at standardløsningen fra Software Innovation ikke var det rette udgangspunkt for kommunens implementering af et ESDH-system." står der i pressemeddelelsen fra de to parter.

De meddeler samtidig, at bruddet sker i god ro og orden.

"Afviklingen af samarbejdet sker i mindelighed og på en for begge parter tilfredsstillende måde. Herudover er der ingen kommentarer." skriver de.

Fik tre millioner retur

Dermed oplever Software Innovation endnu en kommune, der vender selskabet ryggen.

Tidligere har Sorø Kommune og Albertslund Kommune opsagt deres kontrakter med firmaet, ligesom Kommunernes Landsforening og Danmarks Radio har kritiseret selskabet.

Omkring bruddet med Albertlund Kommune skulle Software Innovation udbetale en million kroner i erstatning, viste dokumenter Computerworld havde fået indsigt i.

Men den udlægning afviser direktør Peter Perregaard fra Software Innovation.

"Der er ikke tale om erstatning. Kontrakten ophører og så finder man en fordelingsnøgle," siger han.

Han forklarer, at kontrakten med Bornholm Regionskommune var på knap seks millioner kroner.

"Og fordelingen var, at vi fik 45 procent, mens Bornholms Regionskommune fik 55 procent," siger han.

Peter Perregaard har tidligere søsat en redningsplan for selskabet, men den lader altså ikke til at være nok til at holde på Bornholms Regionskommune.

FESD-kaos

Det store FESD-projekt, hvor offentlige myndigheder køber ESDH-systemer af tre godkendte leverandører har massive problemer.

Tidligere har Computerworld.dk beskrevet hvordan Software Innovation fik opsagt kontrakter, fik offentlig kritik fra Kommunernes Landsforening, Danmarks Radio og andre aktører over for lang ventetid på support og en udskiftning af projektledere der gjorde det vanskeligt at samarbejde.

Når man tæller FESD-leverandør-parret CSC og ScanJour, der har fået kritik fra fem ministerier, med, har to ud af tre godkendte leverandører store problemer med leverancerne og kritik fra kunderne.

Den tredje leverandør, Traen, lader til at have sit fokus et helt andet sted.

Traen laver nemlig en lang række aftaler med blandt andet kommuner – men helt uden for FESD-aftalerne.

FESD2 på vej

IT og Telestyrelsen, Kommunernes Landsforening og Økonomistyrelsen har med de mange problemer fået noget at tænke over i deres arbejde med at skrue FESD2 sammen, der skal stå klart i 2008.

I disse dage afholder IT - og Telestyrelsen sammen med KL og Økonomistyrelsen et par workshops, hvor formålet netop er at forberede FESD2.

På programmet står blandt andet hvordan man få kravspecificeret en FESDII løsningsbeskrivelse, der er velafgrænset og rettet mod en mere serviceorienteret arkitektur og hvad leverandørerne kan byde med i efteråret 2008.

I møderne deltager både FESD-leverandører og andre ESDH-leverandører.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere