Artikel top billede

Analytiker: Computerspil-aktier kan være gode køb

Computerspilbranchen står overfor betydelig fremgang i de næste år, lyder det fra en dansk aktieanalytiker. Køb aktier, mens kursen er lav, lyder rådet.

Den danske spilsatsning fra IO Interactive, Kane & Lynch, nævnes flere steder ikke at leve op til forventningerne, men det skal man ikke bekymre sig om, mener senior-aktieanalytiker Robert Jakobsen hos Jyske Markets.

Køb, lyder rådet fra analytikeren, når snakken falder på SCI Entertainment, der ejer danske IO Interactive, som står bag Kane & Lynch.

”Når jeg anbefaler at købe aktien, er det i det store hele uafhængigt af spillet. Selvom det selvfølgelig vil være en positiv trigger for aktien, hvis spillet sælger godt,” siger han.

Hele branchen på vej op

Det ikke kun SCI, der begynder at ligne et godt køb. Det samme gælder for andre virksomheder i spilbranchen, der ifølge Robert Jakobsen står overfor stor fremgang.

”2008 og 2009 ser ud til at blive rigtig gode år for computerspilbranchen som helhed. Primært fordi den installerede base af Wii, Xbox360 og PS3 begynder at indtage en størrelse, der mere end kompenserer for det aftagende salg til den gamle generation af konsoller,” vurderer han.

Spilbranchen vurderes samlet at opleve en gennemsnitlig vækst på 12 procent frem til 2010 også drevet af af nye muligheder som salg af reklamer i spil, spil til mobiltelefoner og udnyttelse af udbredelsen af internettet, oplyser Robert Jakobsen.

Den danske indflydelse

Det danskproducerede Kane & Lynch: Dead Men har fået en blandet modtagelse i medierne og kæmpeinvesteringen for IO Interactive. er blevet omtalt som et flop, men det behøver ikke skræmme købere væk.

”Det er for tidligt at kalde det et flop. Spillet ligger pænt på flere markeder, selvom det ikke ser så godt ud i USA. De næste uger vil blive vigtige for spillets succes,” siger Robert Jakobsen, der dog understreger, at spillet højst vil udgøre 10 procent af SCI’s omsætning.

Robert Jakobsen opfordrer til, at investorerne kigger på, at industrien går ind i en optursfase efter to vanskelige år.

Det er ikke begyndt at afspejle sig i SCI, eller mange af de andre producenters bundlinje. Men det mener han det kommer til i løbet af 2008.

Opsvinget er startet

For spilgiganten Electronic Arts er opsvinget allerede vist sig, men SCI plages af opkøbsrygter.

Usikkerheden om udfaldet holder prisen nede.

Analytikeren mener dog ikke, at der er grund til at tro, at forhandlingerne vil ende dårligt for virksomheden.

”De har ingen gæld, så der er ingen pistol for panden der tvinger dem til at sælge,” siger Robert Jakobsen.

Hans råd er baseret på, at ledelsen i SCI ikke lader sig opkøbe, medmindre det er gunstigt for virksomheden.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere