Artikel top billede

"You Tube har leveret det videoformat, folk gerne vil have, nemlig klip der varer tre-fire minutter. Det tror jeg har en betydelig fremtid,” siger professor Niels Ole Finnemann.

Nye fildelingstjenester presser de gamle

En analyse fra tyske Ipoque viser, at video driver trafikken på nettet. Professor Niels Ole Finnemann forudser en voldsom stigning - også i Danmark.

Film, tv og anden former for videoformater står langt den største del af trafikken på internettet.
En ny analyse fra den tyske analysevirksomhed Ipoque, der blandt andet har specialiseret sig i trafikanalyser på internettet viser helt overordnet, at den klassiske p2p fildeling af film, musik, billeder med mere, står for hele 69 procent af trafikken blandt tyske netbrugere.

Men dykker man ned i tallene og tager man samtidig højde for mediastreaming tegner der sig ifølge professor i internetforskning, Niels Ole Finnemann, et billede af, at videotrafikken næsten har overtaget hele nettet.

"Et af hovedresultaterne er, at videoformater står for knap 80 procent af datatrafikken i Tyskland, og jeg tror ikke billedet afviger meget i Danmark," siger Niels Ole Finnemann.

Han forudser, at videokommunikation vil vinde yderligere terræn i de kommende år, hvilket blandt andet skyldes streamingtjenesten You Tube.

”You Tube har leveret det videoformat folk gerne vil have, nemlig klip der varer tre-fire minutter. Det tror jeg har en betydelig fremtid,” siger Niels Ole Finnemann.

De tyske tal viser da også, at media-streaming allerede i dag står for knap otte procent at datatrafikken for de tyske netbrugere og indtager dermed tredjepladsen efter den almindelig websurfing, der står for 10 procent af trafikken.

Direkte download vinder frem

Ipoque konstaterer også, at P2P trafikken for første gang ikke vokser hurtigere end nettrafikken generelt. I analysen kædes udviklingen sammen med fremkomsten af specialiserede internettjenester som RapidShare.com og MegaUpload.com, der tilbyder at opbevare filer og gøre dem nemt tilgængelige for andre, man ønsker at dele sine billeder, musik eller film med.

Dette fænomen, som Ipoque kalder for direct download links (DDL) står for godt og vel fire procent af tyske brugeres internettrafik, et tal som Ipoque betegner som overraskende højt.

"P2P vokser stadig, men ikke så stærkt som sidste år… i stedet vender nogle fildelere sig mod alternative tjenester som DDL," hedder det Ipoques analyse.

Undersøgelsen viser også, at internettelefoni, der uden tvivl sætter sig på en hel del af brugernes tid på nettet, fylder meget lidt, når det kommer til trafikmængden. Bare 0,9 procent af trafikken er relateret til VoIP:

Her er top-8 over de protokoller, der driver internettrafikken i Tyskland:

1. P2P: 69,3 procent
2. HTTP: 10,0 procent
3. Media Streaming: 7,8 procent
4. DDL: 4,3 procent
5. VoIP/Skype: 0,9 procent
6. FTP: 0,5 procent
7. E-mail: 0,4 procent
8. IM: 0,3 procent




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere