Softwarefejl årsag til dansk masse-spam

En fejl i en ny applikation hos indkøbsforeningen Rabatus betød, at nogle medlemmer modtog tilbudsmail mere end 100 gange, og at samtlige modtagere var offentlige.

Indkøbsforeningen Rabatus masse-spammede i går op mod 1.000 af sine medlemmer ved at sende den samme mail til modtagerne mere end 400 gange.

Derudover var alle modtagernes mailadresser at se for enhver i modtagerfeltet, hvilket er i strid med Datatilsynets regler for udsendelse af e-mail.

"Vi har lavet en ny applikation, der skulle gøre det lettere og bedre at sende nyhedsmails, og det var i den, at der var en fejl, som medførte, at nogle af vores medlemmer fik mailen mange gange," forklarer Martin Andersen, direktør, Rabatus.

Også fejlens skyld
Rabatus-direktøren henviser til samme applikationsfejl for at forklare, hvorfor samtlige modtagere af nyhedsmailen kunne se ikke bare deres egen adresse, men også samtlige andre modtagere.

"Det er meget beklageligt, at det kunne ske, men vi har undskyldt overfor vores medlemmer og har kun modtaget nogle få udmeldelser på grund af det her," siger Martin Andersen.

Indkøbsforening for medlemmer
Rabatus.dk er en handelsportal eller indkøbsforening, der tjener penge på at henvise sine brugere til andre netbutikker. Hjemmesiden gik i luften sidste efterår med det formål at skaffe sine medlemmer rabat og har indtil videre formået at knytte 350 butikker til foreningen.

Rabatus.dk deler efterfølgende den opnåede rabat med brugerne. En lignende model bruges af hjemmesiden EnGodSag.dk, hvor overskuddet doneres til godgørende formål i stedet for at ryge tilbage til medlemmerne.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Aalborg Universitet lukker it-systemer efter muligt cyberangreb: Alle skal skifte adgangskode
Aalborg Universitet har tirsdag lukket ned for alle it-systemer efter, at universitetet frygter at være blevet ramt af et cyberangreb. It-systemerne er ved at blive åbnet igen, men alle studerende og medarbejdere skal nu skifte adgangskode.
Computerworld
Trump kræver pludselig ‘en masse penge’ for at godkende Microsofts køb af TikTok
Præsident Donald Trump siger, at USA skal have ‘en masse penge’, hvis Microsoft skal have grønt lys til at købe kinesiske TikTok. Kina truer med at svare igen.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Når du skal designe, udvikle og implementere dokumenter i Dynamics 365
I dette whitepaper får du et overblik over de forskellige muligheder, der findes, når du skal designe, udvikle og implementere eksterne ERP-dokumenter i Dynamics 365 for Finance and Operations. I dokumentet kan du blandt andet se en sammenligning mellem Lasernet og en række andre løsninger. Bag whitepaperet står Tabellae, der over de seneste ni år har arbejdet med mere end 500 ERP-projekter og som har stor indsigt i Lasernet Output Management-systemet fra Formpipe Software.