Artikel top billede

Langt igen før business intelligence bærer frugt

Danske virksomheder har langt igen, før de kan høste de fulde gevinster af de store business intelligence-systemer.

Mens dansk erhvervsliv internationalt set er langt fremme i brugen af de avancerede business intelligence-systemer, er der alligevel langt igen, før danskerne for alvor kan høste frugterne af den avancerede teknologi.

Dette udsagn kommer fra Michael Borges, der administrerende direktør i konsulenthuset Platon, der arbejder med business intelligence.

De færreste har gjort det

Mens langt de fleste virksomheder har et stort udsnit af business intelligence i funktion, er der for det meste tale om fragmenterede løsninger, hvor hver afdeling har bygget hver sin løsning.

Og effektive tværgående systemer er noget, som de færreste har formået at gennemføre, mener Michael Borges.

"Skal man realisere det fulde potentiale, skal man implementere systemer på tværs af virksomheden. Og så er det, at der går intern politik i sagen," siger Michael Borges.

Men at købe et dyrt business intelligence-system løser ikke uden videre problemerne.

Et afgørende parameter i den komplicerede proces er, at man formår at styre kvaliteten af de data, som systemet anvender.

Bare gamle ulykker igen

"Ellers risikerer man blot at smide gamle data ind med en skovl. Og så har man bare overført de gamle problemer ind i et nyt og dyrt system," siger Michael Borges.

At købe et dyrt SAP eller Oracle system er ingen garanti for, at alt er fryd og gammen.

Hans pointe er, at mange virksomheder i dag opererer med måske flere hundrede forskellige it-systemer.

Og alle disse systemer kan ofte synes at være være indbyrdes modstridende, fordi hvert system ofte er bygget op efter egne parametre.

"Uden at have solid imperisk data på det er det min fornemmelse, at man generelt i dansk erhvervsliv er nået en femtedel af vejen i at realisere potentialet i business intelligence," siger Michael Borges.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR: De bedste værktøjer til forankring og automatisering

GDPR er forlængst blevet en del af hverdagen i alle organisationer, og vi kan ikke komme uden om, at det koster dyrt at negligere vigtigheden af det. Det kan være en stor mundfuld at skulle holde styr på regler, håndtering og vedligeholdelse. Derfor sætter vi fokus på forankring og automatisering på denne konference.

02. december 2021 | Læs mere


Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere