Artikel top billede

eDankort bombet tilbage til start-linien

Mens kortbetalinger stormer frem på nettet, falder brugen af den særlige, sikre e-udgave af Dankortet for første gang siden introduktionen i 2003.

Forbrugere og butikker vender i stigende grad den særligt sikre udgave af Dankortet til netbetalinger – eDankort – ryggen.

Således faldt antallet af betalinger på internettet, der blev foretaget med eDankort med 6,2 procent i 2007 sammenlignet med 2006. Det sker samtidig med en fremgang på 28 procent i de samlede kortbetalinger på nettet.

Tilbagegangen for eDankort er samtidig også en markering af at brugen af eDankort nu er vigende for første gang siden introduktionen i slutningen af 2003.

Og måler man på udviklingen i det sidste kvartal af 2007, hvor der kun var godt 11.000 transaktioner med eDankort, er det nu meget tæt på at være bombet tilbage til begyndelsen.

Går via netbanken

eDankort blev i sin tid lanceret som en særlig sikker måde at handle over internettet. I modsætning til nethandel med det almindelige Dankort, hvor man indtaster sit kortnummer, udløbsdato og den ekstra sikkerhedskode, foregår handel med eDankort via netbanken.

Klikker man for at betaler med eDankort, ryger man automatisk over i sin netbank og udfører betalingen, som var de en kontooverførsel i netbanken.

At forbrugere og måske også butikker i den grad vender eDankort ryggen står i skærende kontrast til den generelle tendens med stadig flere og flere kortbetalinger over internettet. Og det går også imod den generelt skærpede opmærksomhed på sikkerhed på nettet.

Kun fordel for butikkerne

Men ifølge direktør Morten Kamper fra de internethandlendes forening, FDIH, er der mindst to klare forklaringer på eDankortets fiasko.

”For det første er det bøvlet at bruge, og flere har problemer med at få det til at virke. Jeg har selv forsøgt uden held. For det andet er det kun til fordel for butikkerne at bruge eDankort, mens forbrugerne ikke får noget ud af det,” siger han.

Han henviser til, at butikkernes retsstilling med eDankort er bedre i en eventuel sag om svindel, mens forbrugerne hverken er bedre eller dårligere stillet i forhold til at handle over nettet med almindelige Dankort.

”Så hvis ikke man også giver forbrugerne nogle fordele, så tror jeg ikke på, at eDankort har en fremtid. Det skal som minimum være lige så nemt at bruge som de almindelige kort,” siger Morten Kamper.

Han mener også, at e-butikkerne i bytte for en højere sikkerhed kunne give de forbrugere, der bruger det sikre eDankort, rabat på prisen.

Hos PBS, der har udviklet eDankort sammen med bankerne, har pressechef Søren Winge ikke umiddelbart nogen forklaring på at eDankort betalingerne falder.

”Vi kan bare konstatere, at forbrugerne ikke vil benytte sig at den ekstra sikkerhed, der ligger i eDankort, og det kan også være, at butikkernes interesse ikke er så stor, fordi de ikke oplever store problemer med misbrug ved at bruge SSL-kryptering,” siger Søren Winge.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Claus Thorsgaard skal sætte gang i væksten som ny CEO: Her er hovedopgaverne som topchef i Luxion
Den tidligere Conscia-topchef Claus Thorsgaard skal nu sætte gang i væksten hos den danske it-virksomhed Luxion. "Luxion har et kæmpe uudnyttet potentiale. Ordrerne vælter ind ad døren uden en aktiv salgsindsats, så hvis vi begynder at fokusere på det, så skulle det gerne gå endnu bedre," siger den nye direktør til Computerworld.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.