Fredagens aviser om it

Bredbåndspriser kan halveres i 2008. Bredbåndskrig koster TDC 500 millioner. Konsortium får Tetra-ordre på 300 millioner kroner.

Bredbåndspriser kan halveres i 2008
Svenske Telia går nu ind på det danske bredbåndsmarked med prisbomber til privatmarkedet. En halvering af priserne i år er meget sandsynlig, mener ekspert. "Vi går efter et stort femcifret antal kunder i år," siger Søren Krog-Nielsen, salgschef for Telia i Danmark. (Børsen)

Bredbåndskrig koster TDC 500 millioner
Gældsatte TDC samt de danske elselskabers milliarddyre planer om at levere bredbånd til danskerne får nu endnu et hug i den forkerte retning. "Faldende priser på bredbånd rammer TDC, for med 1,1 million bredbåndskunder koster det dem cika 100 millioner kroner i cashflow for hver 10-krone, de skal sætte deres priser ned. Derimod er det billigt for Telia at lancere lave priser, da det ingen kunder har af betydning i dag," siger Poul Ernst Jessen, analytiker, Danske Bank. (Børsen)

Konsortium får Tetra-ordre på 300 millioner kroner
For næsen af Siemens har et konsortium med Terma i spidsen vundet en ordre til en værdi af cirka 300 millioner kroner. Det er Økonomistyrelsen under Finansministeriet, der netop har sat navn på vinderen af et udbud vedrørende såkaldt kontrolrumssoftware til det kommende Sine-net (Sikkerhedsnettet er en landsdækkende og digital version af de radiosystemer, som politi, brandvæsen etc. bruger i dag). (Børsen)


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digitalt event: Få mere ud af Dynamics 365 - Del 1

En formiddag med fokus på Microsoft Dynamics 365. Bliv klogere på de nye muligheder og få inspiration til, hvordan du får endnu mere forretningsmæssig værdi med Microsoft's cloud-baserede forretningsapplikationer.

02. juni 2020 | Læs mere


Digitalt event: Få mere ud af Dynamics 365 - Del 2

En formiddag med fokus på Microsoft Dynamics 365. Bliv klogere på de nye muligheder og få inspiration til, hvordan du får endnu mere forretningsmæssig værdi med Microsoft's cloud-baserede forretningsapplikationer.

03. juni 2020 | Læs mere


Online webinar: Automatisering i dit datacenter – deltag og se hvordan!

Den der ikke automatiserer, repeterer hver gang. Med Ansible Tower får du dokumenteret og versioneret infrastrukturen, og du får mulighed for at lave udviklings- og testmiljøer. Se hvordan du gør i praksis.

03. juni 2020 | Læs mere


Premium
Her er forårets mest lovende computere
2020 er en lovende årgang, når det gælder bærbare maskiner. Overraskende mange af dem er endda velegnede til de fleksible arbejdspladser, som corona-pandemien dikterer.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
Job & Karriere
10 spændende lederstillinger, som er ledige netop nu
Der er stadigvæk mange ledige it-job. Vi har fundet en række spændende lederstillinger, som du kan søge med det samme.
White paper
Mængden af skyggedata stiger voldsomt – få tips til hvordan du bekæmpe det
Moderne virksomheder er drevet af data. Men for at udnytte de data, skal de være tilgængelige for medarbejderne, kunderne og samarbejdspartnere – og det er bare de data, som it og virksomheden kender. For den eksplosive udvikling i cloud og data betyder også, at de fleste organisationer generer store mængder af ”skyggedata”, data som bliver delt, opbevaret og ofte glemt et sted i virksomhedens mange systemer. I dette whitepaper kan du derfor læse om omfanget af problemet med skyggedata i skyen samt få ideer til, hvordan du kan begrænse og beskytte det.