Rejsekortet sætter taksten som vinden blæser

En af de testpendlere, der afprøver det digitale Rejsekort fortæller, at prisen for turen Tølløse til Roskilde går op og ned uden nogen synlig forklaring.

Pilottesten af det smartcard-baserede Rejsekort er i fuld gang efter forsinkelser og tekniske vanskeligheder, men problemer er der stadig.

Det digitale kort har ifølge en af brugerne svært ved at beslutte sig for, hvad en rejse koster.

"Prisen svinger noget," fortæller Leif Kildeby Nielsen, der er en af de omkring 50 testpendlere, som Rejsekort A/S har udstyret med et kort.

"Nogle gange koster turen fra Tølløse til Roskilde 10 kroner, og andre gange koster den 20 kroner. Nogle gange kan det virke, som om det har noget med tidspunktet at gøre, men det kan jo ikke passe," siger pendleren.

Virker ikke altid
Udover de svingende priser har Rejsekort-løsningen heller ikke været udpræget stabil.

"Ind imellem virker Rejsekortet kun den ene vej, og når det ikke virker, når jeg skal tjekke ud, trækker systemet automatisk 50 kroner på kortet. Så bliver det hurtigt en dyr fornøjelse at bruge Rejsekort," siger Leif Kildeby Nielsen.

Dertil kommer, at kortet ifølge Leif Kildeby Nielsen overhovedet ikke virkede fra den 14. til den 19. december sidste år.

Nemt og overskueligt
Rejsekortet er et lille chipbaseret plastickort, hvorpå der er indsat et beløb.

Inden man stiger på bussen eller toget, skal man registrere sig ved at vifte kortet foran en stander på stationen. Når rejsen slutter, gør man det samme igen, og så beregner systemet, hvor meget turen har kostet og trækker beløbet på kortet.

Formålet er at gøre rejser gennem flere takstzoner og med forskellige transportmidler lettere og mere overskuelig for passagererne. Systemet skulle have startet testkørslerne sidste sommer, men testen blev udskudt i fem måneder.

I december gik startskuddet for en omfattende test af Rejsekortet, men ambitionerne blev hurtigt sænket markant.

Eksempelvis er den oprindelige teststrækning fra Taastrup til Holbæk blevet indskrænket til Roskilde-Tølløse. Og antallet af buslinjer er reduceret fra 21 til én, der endnu ikke er koblet på systemet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler - sådan beskytter du din virksomhed

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere


Premium
Vodafone gennemfører et af verdens største S/4HANA-projekter på blot en weekend: Sådan er opgaven blevet grebet an
Over en lang weekend gennemførte Vodafone en enorm ERP-migration til SAP’s nyeste kerne S/4HANA. Det skete efter et års forberedelse. Arbejdet med data var nøglen til success, lyder budskabet.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan opbevarer du effektivt og sikkert dine data – også med hybrid cloud
Cloud er her der og alle vegne. Men mange organisationer foretrækker en mere blandet tilgang, hvor dele af virksomhedens workload og it-miljøer sendes i clouden, mens andre dele placeres i andre og ofte lokale datacentre. Det stiller ofte mange forskelligartede krav til behovet for lokal storage. Men med IBM FlashSystem kan du konsolidere dit storage-behov og reducere kompleksiteten. Samtidig er FlashSystem all-flash og hybrid-løsninger bygget på et standardiseret sæt af værktøjer og APIs, som giver dig adgang til enterprise-løsninger uanset størrelsen på din organisation. I dette whitepaper fra Atea og IBM kan du læse om IBMs storeløsninger og de yderligere fordele som du kan opnå med dem.