Artikel top billede

Mobilt bredbånd er et rygende varmt emne på 3GSM

Årets Mobile World Congress (3GSM) er i fuld gang. Nye telefoner og partnerskaber lanceres i ét væk. Se nogle af dem her og læs teleanalytiker John Strands vurdering af tendenserne.

Nokia er der. Ericsson er der. Ligesom alle de andre store spillere i branchen.

Dér er selvfølgelig årets Mobile World Congress, tidligere kendt som 3GSM, i Barcelona.

Også den danske teleanalytiker John Strand er blandt dette års flere end 55.000 deltagere. Han ser flere tendenser på årets messe.

"Meget af det hernede drejer sig om båndbredde. At mobilt bredbånd er blevet en realitet," siger John Strand og peger på, at Ericsson senere i dag demonstrerer det næste 3G-net, LTE, med 160 Mbit/s.

En anden ting er services, hvor John Strand blandt andet henviser til Nokia, der kommer til at satse meget på en global hjemmeside, ovi, hvor man kan dele billeder, information og nyheder med sine venner.

Med internetsatsningen bevæger Nokia sig ind på indholdsmarkedet, hvor konkurrenterne blandt andet hedder Google, Yahoo og Microsoft.

Internettet på mobilen

Netop båndbredde får stor betydning for, hvordan forbrugerne i fremtiden vil komme at tilgå forskellige services, mener John Strand

"Når man kigger på, hvor mange mennesker der i dag bruger mobiltelefonen til kun at tale i, og på de muligheder der er, eksempelvis inden for båndbredde og funktionalitet, er der ingen tvivl om, at udviklingen vil fortsætte med fuld fart," siger John Strand

"Vi vil se flere devices til snævrere og snævrere segmenter, større båndbredde, og at tingene bliver tilgængelige på mobiltelefoner. Mobiltelefonen bliver det device, som mennesker går på internettet med."

Alliance mellem SonyEricsson og Microsoft

John Strand peger også på, at vi vil se flere partnerskaber mellem for eksempel netværksoperatører og mobilproducenter.

På konferencens første dag er det dog et andet partnerskab, der stjæler overskrifterne.

SonyEricsson lancerede nemlig sin første telefon, Xperia X1, med Microsoft Windows Mobile. SonyEricsson slutter sig dermed til rivalerne Samsung og Motorola, der også har telefoner med styresystem fra Microsoft.

"Nokia har så stor en position på mobilmarkedet, at det er alle mod Nokia," siger John Strand, der dog ikke venter, at aftalen får den store betydning.

"Men det er da en kæmpe prestige-sejr for Microsoft."

Nye telefoner og services

Ud over Xperia X1 lancerede SonyEricsson blandt andet et par iPhone-rivaler, G700 og G900, der ligesom Xperia X1 har touchscreen-display.

Også Nokia præsenterede en række mobiltelefoner. Blandt andet en minibærbar, E90 Communicator, der er Nokias næste generation af 9300-serien.

Samtidig offentliggjorde Nokia også flere detaljer om et samarbejde med YouTube, der betyder, at videotjenesten nu vil kunne ses på Nokia-telefoner enten gennem webbrowseren på N-series-telefoner eller gennem en særlig Nokia Video Center-applikation.

Hewlett-Packard viste til gengæld iPaq500 fra iPaq-serien frem. Ud over de gængse funktioner er der mulighed for VoIP, der er indbygget i Windows Mobile, så man ikke behøver bruge for eksempel Skype.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere