Mobil-udfordrer dækker Danmark med Super-3G

Netværk: Det lille teleselskab Nordisk Mobiltelefon har på kun et år bygget et 3G-netværk, der giver 93,7 procent af de danske husstande adgang til lynhurtigt trådløst bredbånd.

Nordisk mobiltelefon har på et år bygget et mobilnetværk, der giver 93,7 procent af de danske husstande adgang til lynhurtigt, trådløst bredbånd.

Selskabet kalder sit mobile bredbånd for super-3G.

Det giver mulighed for uploadhastigheder på op til 1,8 Mbit/s og downloadhastigheder på op til 3,4 Mbit/s.

Dermed er netværket fuldt på højde med konkurrenters turbo 3G-netværk, mener Erik Hornung, administrerende direktør for Nordisk Mobiltelefon.

”Der findes andre 3G-net, hvor man teoretisk kan nå 7,2 Mbit/s i downloadhastighed, men de har en maksimal uploadhastighed på 384 Kbit/s. Det gør eksempelvis disse systemer uegnede til at transmittere billeder og andre grafiktunge filer,” siger han.

Satser på CDMA
Den højere uploadhastighed er ikke det eneste, der adskiller Nordisk Mobiltelefon fra 3G-konkurrenterne, da selskabet baserer netværket på CDMA 2000-teknologien.

Dermed adskiller selskabet sig fra konkurrenter som Telia, Sonofon, TDC og mobilselskabet 3, der alle satser på UMTS.

CDMA (Code Division Multiple Access)-netværk er i dag meget udbredte i Nord- og Sydamerika samt Asien.

De fleste europæiske mobilselskaber går UMTS-(Universal Mobile Telecommunication System)-vejen, og satser på HSDPA (high-speed downlink packet access), der også er kendt under den mere folkelige betegnelse Turbo-3G

Dækker hele Skandinavien
Nordisk Mobiltelefons netværk dækker også Norge og Sverige, så køber man et dansk abonnement, kan det bruges i hele Skandinavien.

Dermed slipper man for at betale tårnhøje dataroaming-priser, da kunden ryger direkte på Nordisk Mobiltelefons netværk, når han...fortsættes

Artiklen fortsætter på næste side...


Indholdsfortegnelse

  1. Side 1 ud af 2
  2. 1
  3. 2

Næste side: Side 2

  1. Mobil-udfordrer dækker Danmark med Super-3G
  2. Side 2
Næste side
Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digitalt event: Få mere ud af Dynamics 365 - Del 1

En formiddag med fokus på Microsoft Dynamics 365. Bliv klogere på de nye muligheder og få inspiration til, hvordan du får endnu mere forretningsmæssig værdi med Microsoft's cloud-baserede forretningsapplikationer.

02. juni 2020 | Læs mere


Digitalt event: Få mere ud af Dynamics 365 - Del 2

En formiddag med fokus på Microsoft Dynamics 365. Bliv klogere på de nye muligheder og få inspiration til, hvordan du får endnu mere forretningsmæssig værdi med Microsoft's cloud-baserede forretningsapplikationer.

03. juni 2020 | Læs mere


Online webinar: Automatisering i dit datacenter – deltag og se hvordan!

Den der ikke automatiserer, repeterer hver gang. Med Ansible Tower får du dokumenteret og versioneret infrastrukturen, og du får mulighed for at lave udviklings- og testmiljøer. Se hvordan du gør i praksis.

03. juni 2020 | Læs mere


Premium
Her er forårets mest lovende computere
2020 er en lovende årgang, når det gælder bærbare maskiner. Overraskende mange af dem er endda velegnede til de fleksible arbejdspladser, som corona-pandemien dikterer.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
Job & Karriere
10 spændende lederstillinger, som er ledige netop nu
Der er stadigvæk mange ledige it-job. Vi har fundet en række spændende lederstillinger, som du kan søge med det samme.
White paper
Mobility - her er de aktuelle udfordringer
Hvad med sikkerheden? Mobility-bølgen fejer igennem danske virksomheder, og der er masser af muligheder og faldgruber. Sikkerheden halter, men det kan der gøres noget ved. Produceret af Computerworld.dk i oktober 2014.