Artikel top billede

I Malmø uddeler de nu gratis computere til folket

Et nyt initiativ i Sverige restaurerer gamle pc'er, der forsynes med Linux-styresystemer og bliver foræret til folk og foreninger, der ikke har penge til at købe en computer.

Gratis computere med Linux.

Sådan lyder et nyt tilbud til folk og foreninger i den svenske by Malmø med problemer med at få pengene til at slå til i dagligdagen og således ikke har råd til at investere i en pc.

Projektet hedder Fri-IT og er resultatet af et samarbejde mellem en række samarbejdspartnere i Malmø, herunder Folkbildningsföreningen og en af Malmø Kommunes 10 stadsdele, Södra Innerstaden.

Det skriver Computerworlds svenske søsterside, ComputerSweden.

Projektleder Jörgen Qvartsenklint fortæller til ComputerSweden, at man igennem et par år har indsamlet og restaureret pc'er, som er blevet kasseret.

Computerne er så blevet forsynet med forskellige versioner af styresystemet Linux, blandt andet Ubuntu og Debian.

"Det er vidunderligt"

En af modtagerne af de restaurerede computere er 58-årige Kit Ljung.

"Den er gammel, utrolig kluntet og grim, men jeg værdsætter den meget. Jeg har ikke ret mange penge og ville aldrig have haft en chance for at købe egen computer med dyre programmer. Tidligere brugte jeg bibliotekets computer. Det er billigt, men tidsbegrænset," siger Kit Ljung til ComputerSweden.

"Så vi er nogle stykker, som på den måde får adgang til det nye it-samfund, uden at det koster os det store. Det er vidunderligt."

Sidste år gav Fri-IT over 20 Ubuntu-computere væk på denne måde og året før det samme antal Debian-pc'er.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 og Compliance

På denne dag får du indsigt i, hvilke metodikker og løsninger, der får enderne til at mødes i en verden med stadig skrappere regulatoriske krav til sikkerhed – hvilket f.eks. det kommende NIS2-direktiv er udtryk for – samt kunders og myndigheders forventninger til din compliance.

04. juni 2024 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2024 - Sådan indtager du rollen som udviklingsdirigent

Vi dykker ligeledes med i, hvordan du i praksis skaber en hurtig og effektiv udviklingsorganisation trods legacy, siloer og digital gæld. Samt hvordan du bygger bro mellem teknologi, data, kunder, effektive processer og nye ideer. Vel at mærke samtidig med, at både forretningen og andre interne stakeholders har en liste over forventninger, der vokser hurtigere end dit budget.

04. juni 2024 | Læs mere


Årets CIO 2024

Vi skal finde Årets CIO 2024 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO.

06. juni 2024 | Læs mere