Artikel top billede

Danske TIA satser målrettet på SOA

Tema: Hvilket abstraktionsniveau skal services have i en serviceorienteret arkitektur? TIA samarbejder med Oracle om at finde svaret ved udvikling af et forsikringssystem bygget på Oracle Fusion.

Det danske systemhus TIA, der udvikler og sælger forsikringssystemer, er i gang med at planlægge næste version af sit forsikringssystem.

SOA giver større muligheder

Der bliver tale om et system baseret på en serviceorienteret arkitektur.

Det skyldes, at det vil give TIA's forsikringssystem mulighed for at blive anvendt i flere forsikringsselskaber, er tankegangen i det Virum-baserede firma.

“Codan, Tryg og andre store forsikringsselskaber har brug for systemer, der passer ind i heterogene miljøer. Det vil vi levere med SOA," siger Morten B. Steiner, administrerende direktør i TIA.

Samarbejde med Oracle

Tidligere versioner af TIA har været baseret på Oracle, så valget af Oracles Fusion-platform til udvikling af et SOA-baseret forsikringssystem kommer ikke som den store overraskelse.

"Vi valgte Oracle, fordi TIA allerede baserer sig på Oracle. Den nuværende version fik lagt funktionalitet ned i databasen, hvor det i forrige version lå i Oracle Forms. Nu service-enabler vi den funktionalitet, som vi allerede har," siger Morten B. Steiner.

Oracle stiller produkteksperter til rådighed til gennemgang og sikring af teknisk arkitektur.

Planer klar i april

I øjeblikket er TIA ved at lægge planer for udviklingen af det kommende SOA-baserede system.

Morten B. Steiner vil ikke give nogen meldinger om, hvornår det nye system er klar, men forventer at kunne melde klarere ud i april.

"Vi har valgt teknologi og samarbejdspartnere. Nu er vi i gang med at lægge planer for udviklingsarbejdet. Da vi har brugerkonference i Riga i slutningen af maj, forventer vi at melde ud i...fortsættes

... Riga, da der er mere sikkerhed for at planen holder," siger Morten B. Steiner.

Arkitektur mødes på midten

I designet af den nye serviceorienterede arkitektur, følger TIA en to-strenget strategi.

"Vi følger både en bottom-up og en top-down tilgang.
Bottom-up tilgangen er at tage eksisterende funktionalitet som stort set er kontekstfri og lave et servicekatalog. Samtidig arbejder vi sammen med IBM og Accenture om forretningsmodellen for forsikring. Det er en top-down tilgang, hvor vi sikrer, at de eksisterende services understøtter de nødvendige forretningsgange," forklarer Morten B. Steiner.

Det gyldne service-snit

En af udfordringerne ved at etablere en serviceorienteret arkitektur er, at etablere services med det rette abstraktionsniveau.

Får man for mange små services kan det give performanceproblemer og for få store services skaber en ufleksibel arkitektur.

Kunsten er at finde den gyldne middelvej; det gyldne servicesnit.

"Bliver det for detaljeret, kræver en forretningstransaktion kald af mange services, hvilket kan give performance-problemer. Bliver services for abstrakte, bliver de for ufleksible og kan ikke genbruges på tværs af transaktioner," siger Morten B. Steiner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere