Artikel top billede

Flere it-selskaber på First North overvejer exit

En række af it-selskaberne på minibørsen First North pusler med tanker om at forlade børsen. Mediestormen om mini-børsen generer mange af selskaberne.

Blæsten på First North fortsætter med uformindsket styrke.

En række selskaber noteret på minibørsen har været udsat for massiv kritik.

Blandt andet ejendomsselskabet Abaris, der blev afnoteret på grund af beskyldninger om fup. Nanocover har ligeledes været under beskydning for i en periode at have være styret af den dømte selskabstømmer Leif Bundgaard Hansen.

Og senest er Danventures, der har Edison-deltageren Swirlnet som det eneste selskab i sin portefølje, kommet i så store økonomiske vanskeligheder, at selskabets stiftere har været nødsaget til at yde et akut lån på 500.000 kroner til finansiering af driften.

Det blev til sidst for meget for First North-selskabet Notabene's direktør, Brian Mertz Pedersen, som til business.dk udtalte, at de mange dårlige historier er årsag til, at selskabet senest til sommer vil afnoteres fra First North og i stedet hoppe over på OMX, tidligere Københavns Fondsbørs.

Hvad siger de andre?

Laptop-producenten Zepto overvejer også løbende mulighederne.

"Mit job er at varetage investorernes interesser, og det er klart, at jeg skal tage det med i mine overvejelser, hvis selskabet rent aktiemæssigt og forretningsmæssigt har mere gavn af at være på en anden markedsplads end First North," siger administrerende direktør Lasse Frost fra Zepto.

"Det er klart, at den uro, der har været, er med til, at man i større grad har attention på de overvejelser, man måtte gøre sig ved en eventuel flytning til en anden markedsplads. Så vi har tænkt over det, men har ikke nogen aktuelle planer."

Hos IT Intergroup er man også ked af det dårlige ry, som First North har fået.

"Det er vi mange, der begræder. Men vi har for tiden ikke nogen overvejelser om at forlade First North i den tidshorisont," siger direktør Jesper Østergaard fra IT Intergroup med henvisning til Notabene's udmelding om at forlade First North senest til sommer.

Han mener således, at et selskab mindst skal have en omsætning på...fortsættes

... et par hundrede millioner for at tage springet videre, og den størrelse regner direktøren ikke med, at IT Intergroup omsætter for hverken i år eller til næste år.

Fremskynder processen

Athena IT Group har det dog som sit erklærede mål at forlade First North til fordel for OMX.

"Vores mål har fra begyndelsen været at komme op på hovedbørsen (OMX Nordic Exchange Copenhagen, red.). senest to år efter noteringen på First North. Vi har ikke haft nogen ambitioner om at blive på First North i længere tid. Det er kun et trinbræt for at komme videre," siger administrerende direktør Peter Kroul fra Athena IT Group.

Den målsætning kræver en notering på OMX senest 29. maj 2009, men selskabet er allerede i gang med forberedelserne til at gøre entre på hovedbørsen.

"Jeg vil ikke sige, at forberedelserne primært er trigget af de dårlige nyheder om First North, men det er klart, at den seneste tids uro har fremskyndet processen," siger Athena IT Group's direktør.

Han understreger dog, at selskabet endnu blot er i gang med at undersøge mulighederne for OMX-debut, og at deadlinen stadig lyder senest 29. maj næste år.

"Men jeg håber da på, at vi kan gøre det allerede i år, for vi er da lige så trætte af det, som de andre seriøse selskaber på First North," siger Peter Kroul.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere