Artikel top billede

Foto: Sigrid Nygaard/Scanpix

Her er Sanders nye it-sikkerheds-boss

Den kvindelige eks-rektor for Københavns Universitet, Linda Nielsen, bliver ny formand for Helge Sanders nye it-sikkerhedskomité. De to har ikke haft ubetinget succes i deres tidligere it-projekter.

Videnskabsminister Helge Sander (V) har udpeget en rutineret kvindelig ræv i råds- og nævns-arbejde til den nye it-sikkerhedskomité.

Den 55-årige Linda Nielsen har en fortid som rektor på Københavns Universitet, medlem af regeringens globaliserings udvalg og præsident for Kræftens Bekæmpelse.

Hun er uddannet jurist og har fået en professortitel i familie- og arveret på Københavns Universitet.

"Med sin brede erfaring og stærke kompetencer, også i kommunikation med offentligheden, får Linda Nielsen en central opgave i arbejdet med it-sikkerhed. Vi skal udnytte teknologiens muligheder og samtidig beskytte borgernes ret til privatliv. Også den del af opgaven er Linda Nielsen særdeles kvalificeret til at løfte," lyder det fra Helge Sander i en pressemeddelelse om it-sikkerhedskomiteen.

Privacy er i kikkerten

Komiteen skal blandt andet arbejde med tiltag til forbedring af it-produktsikkerhed, tiltag til at fremme sikker adfærd på internettet samt privacy.

Ud over Videnskabsministeriet deltager Dansk Industri/ITEK, IT-Branchen, Dansk IT, Forbrugerrådet, Finansrådet, KL, Danske Regioner, Skatteministeriet, Justitsministeriet, Økonomi- og Erhvervsministeriet samt Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse i komiteen.

FORTSÆTTES

Fælles mislykket projekt

Fra 2002 til 2005 var Linda Nielsen formand for Rektorkollegiet, der er en sammenslutning på tværs af universiteterne.

I denne stilling var et af de projekter, hun søsatte, en fælles database og hjemmeside, UNEV, hvor 12 universiteters efter- og videreuddannelse skulle samle.

Forventningerne til samarbejdet mellem videnskabsminister Helge Sander og Linda Nielsen var da også store, da ministeren skulle stå for den officielle åbning i 2003.

”Universiteterne har udviklet en fælles portal, der giver brugerne en unik mulighed for på ét sted at se det meget alsidige udbud af fag og kursusformer, der findes på universiteterne”, lød det dengang fra Rektorkollegiets formand, Linda Nielsen, til rektorforeningens hjemmeside.

Og videnskabsministeren troede fuldt og fast på projektet.

”Mange mennesker, der gerne vil efter- og videreuddanne sig, tror, at universiteterne kun udbyder lange uddannelser, der varer flere år. Sandheden er, at udbuddet er stort og varieret. Jeg tror, at UNEV-portalen kan medvirke til, at de private og offentlige virksomheder får endnu mere glæde af universiteternes efter- og videre-uddannelse på højeste niveau” sagde han.

Tog livet af projektet

Men i sidste ende gik projektet død.

"Du vil ikke blive savnet".

Det kunne passende stå på gravstenen for det tætteste, Danmark har været på et virtuelt fælles universitet. .

UNEV blev i al stilhed lukket i januar 2007.

Projektet løb over fem år og kostede Videnskabsministeriet i omegnen af otte millioner kroner, men da universiteterne efter prøvetiden skulle overtage finansieringen, vurderede man, at udbyttet ville være for lille.

Derfor tog man livet af projektet i januar sidste år.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


AI & machine learning i praksis: Sådan får du gevinst i din dagligdag

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, vi arbejder og driver virksomhed på. På seminaret kan du møde førende eksperter på området, leverandører, beslutningstagere og praktikere, der fokuserer på best practise på området.

02. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?