Artikel top billede

Joost justerer strategi - nu gælder det sociale sites

Reportage: Online-videotjenesten Joost har lige så stille justeret strategi. Nu handler det om at fange de unge brugere over sociale websites som Facebook.

New York: Lige nu er de sociale netværk som Facebook, MySpace og andre det hotteste emne internationalt.

På den internationale new media konference Media Summit 2008 i New York har alle øjnene stift rettet mod det faktum, at millioner og atter millioner af brugere frekventerer de sociale netværk.

Også online video-udbyderen Joost har justeret strategien efter de nye tendenser.

"De sociale netværk bliver afgørende for, hvad brugerne finder af video: nemlig hvad ser vennerne?," sagde Henrik Werdelin, kreativ direktør på Joost på Media Summit 2008.

Bag Joost står Skype-milliardærerne Janus Friis og Niklas Zennström med en vision om at tilbyde brugerne højkvalitetsfjernsyn over nettet.

Sociale mekanismer

"Vi er nødt til at konstruere sociale mekanismer for at få brugerne til at se bestemte udsendelser. Måske en besked om at nu har 86 af deres venner set det her program om pingviner. Normalt vil jeg ikke se en udsendelse om pingviner, men hvis 86 af mine venner virkelig har set det program, så kan det være, at jeg også vil se det," sagde Henrik Werdelin.

Joost har blandt andet arbejdet sammen med det sociale netværk Facebooks kontroversielle Beacon-system, der sporer brugernes adfærd på nettet.

Indtil nu er Joost blevet downloadet fem millioner gange, men en række eksperter og branchefolk vurderer, at brugerne er ved at tage lange videoer-online til sig.

"Youtube lærte folk at se video over nettet og nu er døren sparket ind til et nyt marked," sagde Justin Chapweske, direktør for en af Joosts konkurrenter i USA, Swarmcast.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere