Illustration: Lene Sekjær

Dansk Standard: Tingene var som de skulle være

Vicedirektør i Dansk Standard er godt tilfreds med processen op til Danmarks ja til OOXML. Han mener, at Danmarks ja er naturligt efter de danske kommentarer blev imødekommet.

Dansk Standard har stemt ja til at gøre OOXML til en ISO-standard, og det mener vicedirektør Jesper Jerlang fra Dansk Standard er helt naturligt.

I sidste uge mødtes det udvalg, som Dansk Standard havde bedt gå standarden efter i sømmene. På udvalgets møde kunne der ikke blive enighed om en indstilling til Dansk Standard.

"Derfor har vi fra Dansk Standard taget udgangspunkt i, at når man i første afstemning vælger at stemme disapproval with comments, som er et "ja med betingelser", og efterfølgende får sine betingelser opfyldt, så er det logisk at ændre stemmen til et approval. Vi har ikke belæg for at sige, at vi ikke har fået opfyldt de betingelser," siger Jesper Jerlang.

Danmarks stemme indgår nu i den samlede afstemning, som Jesper Jerlang forventer vil være optalt i denne uge.

Ingen konsensus
Jesper Jerlang fortæller, at man fra begyndelsen af processen valgte, at udvalget ikke skulle stemme om noget, for at undgå masseindmeldelser udelukkende for at påvirke afstemningen.

Til gengæld skulle udvalget bearbejde det konkrete indhold i standarden og komme med en fælles indstilling til Dansk Standard. Men udvalget kunne altså ikke nå til enighed om stemmeafgivelsen.

"Det havde været det bedste, at de var nået til en konsensus," siger Jesper Jerlang, som dog allerede fra begyndelsen af processen havde forudset at det ville blive svært at opnå fuldkommen enighed. På trods af uenigheden skulle Dansk Standard tage en beslutning.

"Delegationens konklusion lige efter BRM mødet i Geneve var, at de danske kommentarer var behandlet tilfredsstillende. På mødet i udvalget i sidste uge fremgik det, at nogle af parterne ikke er enige i, at alle 168 kommentarer er fuldt ud implementeret. Men der kom ikke nogen konkrete eksempler på bordet til mødet, og udvalget skriver i deres indstilling til Dansk Standard, at alle danske kommentarer er blevet vedtaget som ændringer", siger Jesper Jerlang.

Derfor valgte Dansk Standard ud fra en bedømmelse af de opnåede resultater at stemme ja til at gøre OOXML til en ISO standard.

Åben strategi
Jesper Jerlang er tilfreds med den strategi Dansk Standard har valgt i forbindelse med OOXML.

"Vi har valgt en mere åben linje end vi plejer, og blandt andet har udvalget ønsket at referaterne fra de enkelte møder var offentligt tilgængelige," fortæller Jesper Jerlang, som forklarer, at Dansk Standard ikke har ønsket at deltage aktivt i den øvrige debat, der har været om arbejdet.

""Vi har ikke deltaget aktivt i debatten ud over vores pressemeddelelser. Vi har ikke en selvstændig holdning til OOXML eller andre emner i vores øvrige udvalg, og vil derfor ikke påvirke debatten for eller imod standarden. Vi har haft vores fokus på at køre processen regelret. Og vi har hele tiden stået til rådighed for spørgsmål fra journalister til den del," siger Jesper Jerlang.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere





mest debatterede artikler

Premium
PA Consulting solgt for milliard-beløb: 190 ansatte i København følger med i købet
Det amerikanske teknologi-selskab Jacobs overtager konsulenthuset PA Consulting. Med i købet følger 190 medarbejdere i København. Handelen rummer ‘mange spændende muligheder,” lyder det fra direktør Søren Krogh Knudsen.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.