Krak.dk viser Danmark fra en ny vinkel

Danskerne kan nu se sin bolig fra en ny side, med lanceringen af skråbilleder i Krak.dk’s korttjeneste.

Satellitbilleder og luftfotos er noget, de fleste efterhånden kender til, men Krak.dk vil gerne udvide overblikket, så man ikke bare kan se tingene lidt ovenfra, men også fra siden. Det sker med billeder, som viser Danmark skråt oppefra.

Ideen er i sig selv ikke ny. SeMitHus.dk, som er lavet af Boliga.dk, har siden december 2007 tilbudt en lignende funktion, som kører på Microsofts Visual Earth motor. Men Krak har ambitioner om at være størst på området, og vil inden årets udgang dække de største 30 danske byer.

Flere vinkler på samme motiv
Den nye funktion kan bruges af alle, som benytter Krak.dk’s korttjeneste, og kan eksempelvis bruges til at udforske et område, hvor man overvejer at købe nyt hus.

Det er ikke alene muligt at se bygninger, skove og motorveje fra en ny vinkel, man kan også dreje rundt om motivet, og se det fra alle fire verdenshjørner.

Geografisk puslespil
For at kunne levere fire forskellige vinkler på samme motiv, skal der tages mange billeder. Og bagefter skal de mange billeder flettes sammen på en måde, så centrum er nogenlunde det samme punkt. Det kræver en del teknisk snilde, som COWI leverer.

Billederne tages fra et fly, i en højde af cirka 400 meter, med fem kameraer. Fire kameraer, hver med en opløsning på 16,7 megapixel, peger ud til hver sin side, mens det sidste kamera, på 31 megapixel, peger direkte ned. Det bruges til at tage det såkaldte lodbillede, som udgør sammenkoblingen på de fire vinklede billeder.

Høj opløsning
Resultatet bliver fire trapezformede billeder, som ved hjælp af komplicerede matematiske beregninger skal stemme overens med landkortet.

De enkelte billeder dækker et område på 350 x 450 meter, og har en opløsning fra 8 til 15 cm/pixel, alt efter hvor højt oppefra man ser.

De nuværende skråfotos er taget i sommerhalvåret 2007, og COWI forventer at tage nye billeder nu til sommer.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2.0: Forretning, innovation og udvikling

På Digitaliseringsledelse kan du derfor en række førende danske CIOs der ærligt fortæller om deres overvejelser, strategier, organisationer og resultater. På dagen får du desuden mulighed for at netværke og reflektere over indholdet i en række korte intensive sessioner samt gå i dialog med dagens stærke oplægsholdere.

05. november 2020 | Læs mere


Dell Talk: Fremtidens arbejdsplads: Få fuld udbytte af medarbejdernes kompetencer og viden

Skal du have fuldt udbytte af medarbejderes kompetencer og den viden, som din organisation ligger inde med, kræver det de rigtige værktøjer, de rigtige processer og det rigtige mindset. I denne talk får du buddet på hvordan fremtidens arbejdsplads ser ud - og hvordan den lever op til kravene fra de dygtige, mobile og kritiske medarbejdere.

06. november 2020 | Læs mere


Premium
Test: Apples nye iPhone er bygget til fart og stil: Så gode er iPhone 12 og iPhone 12 Pro
Computerworld tester: IPhone 12 og iPhone 12 Pro er bygget til fart og til at se godt ud. Varen leveres stilsikkert, men noget er overset i farten.
Computerworld
Salling Group lukker stor online-satsning efter kun et år
Millionsatsningen Fillop lukker ved årets udgang. I stedet er supermarkeds-giganten Salling Group nu på vej med en række helt nye online-satsninger, der er affødt af coronakrisen.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Beskyt virksomhedens data og digitale aktiver i døgndrift
Den massive stigning i antallet af medarbejder som arbejder hjemmefra samt et konstant omskifteligt digitalt trusselsbilleder stiller hele tiden nye og stigende krav til virksomhedens sikkerhedsinfrastruktur. Mange virksomheder står derfor overfor at skulle implementere løsninger medintelligent monitorering af data, infrastruktur samt fokuseret indsats for sikring af virksomhedens digitale aktiver. Men har på den anden side typiske ikke de nødvendige ressourcer, budget eller tiden til disse projekter – eller for den sagsskyld at blive afhængig af specifikke teknologier, dyre konsulentydelser og specialressourcer. En mulig strategi til at håndtere udfordringen kan være at vælge en komplet Cloudbaseret sikkerhedsplatform baseret på gennemprøvet AI-teknologi. Men hvordan kommer du godt i gang? Det får du svar på i denne hvidbog.