Artikel top billede

(Foto: Krak.dk)

Krak.dk viser Danmark fra en ny vinkel

Danskerne kan nu se sin bolig fra en ny side, med lanceringen af skråbilleder i Krak.dk’s korttjeneste.

Satellitbilleder og luftfotos er noget, de fleste efterhånden kender til, men Krak.dk vil gerne udvide overblikket, så man ikke bare kan se tingene lidt ovenfra, men også fra siden. Det sker med billeder, som viser Danmark skråt oppefra.

Ideen er i sig selv ikke ny. SeMitHus.dk, som er lavet af Boliga.dk, har siden december 2007 tilbudt en lignende funktion, som kører på Microsofts Visual Earth motor. Men Krak har ambitioner om at være størst på området, og vil inden årets udgang dække de største 30 danske byer.

Flere vinkler på samme motiv

Den nye funktion kan bruges af alle, som benytter Krak.dk’s korttjeneste, og kan eksempelvis bruges til at udforske et område, hvor man overvejer at købe nyt hus.

Det er ikke alene muligt at se bygninger, skove og motorveje fra en ny vinkel, man kan også dreje rundt om motivet, og se det fra alle fire verdenshjørner.

Geografisk puslespil

For at kunne levere fire forskellige vinkler på samme motiv, skal der tages mange billeder. Og bagefter skal de mange billeder flettes sammen på en måde, så centrum er nogenlunde det samme punkt. Det kræver en del teknisk snilde, som COWI leverer.

Billederne tages fra et fly, i en højde af cirka 400 meter, med fem kameraer. Fire kameraer, hver med en opløsning på 16,7 megapixel, peger ud til hver sin side, mens det sidste kamera, på 31 megapixel, peger direkte ned. Det bruges til at tage det såkaldte lodbillede, som udgør sammenkoblingen på de fire vinklede billeder.

Høj opløsning

Resultatet bliver fire trapezformede billeder, som ved hjælp af komplicerede matematiske beregninger skal stemme overens med landkortet.

De enkelte billeder dækker et område på 350 x 450 meter, og har en opløsning fra 8 til 15 cm/pixel, alt efter hvor højt oppefra man ser.

De nuværende skråfotos er taget i sommerhalvåret 2007, og COWI forventer at tage nye billeder nu til sommer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere