Ny benzin på det norske OOXML-bål

Microsoft har manipuleret Standard Norge ved tvinge sine partnere til at sige ja til OOXML, siger modstanderne af OOXML. Grove og urigtige beskyldninger, lyder svaret fra Microsoft i Norge.

I Norge er der blevet indleveret en hel stak enslydende breve til Standard Norge.

Afsenderne er Microsofts partnere, og brevenes indhold er en anbefaling om, at OOXML skal godkendes af Standard Norge.

Det er dog Microsoft, der har fremstillet brevet og sendt det til samarbejdspartnere.

Al indhold i skrivelsen er formuleret af software-giganten på forhånd, og brevet skulle bare underskrives af samarbejdspartneren og sendes til Standard Norge.

Ukvalificerede vurderinger
Denne fremgangsmåde er modstanderne af OOXML blevet meget fortørnede over.

"Det er aldeles orkestreret af Microsoft, og jeg vil sætte spørgsmålstegn ved, om brevene giver kvalificerede vurderinger," siger Morten Kjærsgaard, der er formand for open source-leverandørerne i Danmark og har fulgt det norske arbejde tæt.

"Der er i mine øjne tale om en stor og betydningsfuld software-leverandør, der lægger pres på sine partnere."

"Derved får Microsoft det til at fremstå, som om der er et kæmpe flertal for OOXML, og det er ikke tilfældet i det norske udvalg," siger Morten Kjærsgaard.

Det er helt forkert, lyder det fra Microsoft i Norge.

"Vi har udsendt brevet til de af vore samarbejdspartnere, der kunne drage fordel af, at OOXML bliver en standard. Brevet har været udsendt sammen med informationsmateriale om OOXML-standarden," siger Eirik Lae Solberg, kommunikationsdirektør, Microsoft Norge.

Der har således været tale om både et følgebrev og det støttebrev, der blot skulle skrives under og sendes til Standard Norge.

"Af følgebrevet fremgår det klart, at vi beder samarbejdspartnere og kunder om at finde frem til en selvstændig vurdering, før de underskriver støttebrevet," siger Eirik Lae Solberg.

Det er demokratiets redskaber
Modstanderfløjen udlægger dog Microsofts fremgangsmåde som manipulerende og som et uacceptabelt pres på både Microsofts kunder og Standard Norge.

"Det er ikke forbudt at benytte denne metode, men det er så manipulerende, at det skriger til himlen. Når det så oven i købet er fabrikeret af en dømt monopolist som Microsoft, så er det meget betænkeligt," siger Morten Kjærsgaard.

"Det er alvorlige og ubegrundede anklager," lyder det fra Eirik Lae Solberg.

"Brevene er helt naturlige arbejdsværktøjer i en demokratisk proces, hvor det handler om at give sin mening til kende. Modstanderfløjen har gjort præcis det samme, og i begge tilfælde har det været udtryk for normale og demokratiske virkemidler," siger Eirik Lae Solberg, fra Microsoft.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere


Simplificeret storage: Spar penge og besvær med software-defined storage fra Red Hat

Alle organisationer skal forholde sig til håndtering og lagring af hastigt stigende datamængder, hvilket igen øger behovet for en stabil, sikker og fleksibel måde at opbevare deres data på. Vel at mærke uden samtidig at presse økonomien unødigt. Når du har deltaget i Arrow’s webinar, har du viden om, hvordan din næste storageløsning skal se ud og hvorfor open source modellen fra Red Hat CEPH er det rigtige valg.

26. november 2020 | Læs mere


Bedre EDI til SAP

Mød førende danske virksomheder, der alle bruger SAP, og hør hvordan de har tacklet komplekse forretningsudfordringer med EDI. Lær af erfaringer fra Lemvigh-Müller og BESTSELLER, få INVIXO’s 5 skridt til bedre EDI, og hør om SAP’s seneste, massive satsning på deres integrationsplatform.

27. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Grundfos fyrer to-cifret antal it-medarbejdere i stor omstrukturering
Den store fyringsrunde i Grundfos i september har fået konsekvenser for selskabets it-afdeling, der bliver beskåret. Et to-cifret antal it-medarbejdere er blevet opsagt.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.