Artikel top billede

Massiv EU-modstand mod indgreb over musikpirater

Teleselskaber skal ikke have lov at lukke for folks internetforbindelse ved piratkopiering, advarer Venstres Karin Riis-Jørgensen sammen med et stort flertal i EU-parlamentet.

"Det har bare ingen gang på jorden," siger Karin Riis-Jørgensen om de regeringer og pladeselskaber, der presser på for at få udelukke brugere fra internettet, hvis de henter ulovlige piratkopier af musik eller film.

Venstre-kvinden stemte sammen med 541 medlemmer af EU-Parlamentet for en tilføjelse til en resolution om de kulturelle erhverv, der tog afstand fra disse metoder i kampen mod musikpirater. Kun 36 parlamentsmedlemmer stemte mod resolutionen.

Ifølge den amerikanske avis The International Herald Tribune tester en række teleselskaber en slags klippekort model, hvor brugere efter tre advarsler får kappet deres netforbindelse.

Angreb på borgerrettigheder

"Den slags er et angreb på vores borgerrettigheder," siger Christofer Fjellner, et andet medlem af EU-Parlamentet til den amerikanske avis. Han mener, at et sådant indgreb svarer til at begrænse ytringsfriheden.

Ifølge Karin Riis-Jørgensen er det at udelukke folk fra at komme på internettet ude af proportioner med virkeligheden.

"Det er jo ikke realistisk i et samfund som vores, hvor folk går i banken og får deres nyheder over nettet. Og hvad hvis det et barn i familien, som har hentet den ulovlige musik, skal det så gå ud over resten af familien?" spørger hun. I det hele taget mener hun ikke, at teleselskaberne skal pålægges at være en slags cyber-strømere.

Ikke en menneskeret

Planen om at udelukke brugere fra adgang til internettet var en del af en plan, der blev annonceret af den franske præsident Nicholas Sarkozy. Efter forhandlinger med den franske pladeindustri og telesektor er ideen at lukke for adgangen til internettet, hvis brugere ikke retter sig efter advarsler fra en ny til formålet oprettet myndighed. Også i England arbejder men med lignende forslag.

Jesper Bay fra den danske afdeling af pladeindustrien interesseorganisation IFPI har svært ved at genkende adgangen til internettet som en del af menneskerettighederne.

"Det er jo heller ikke et brud på menneskerettighederne, at teleselskaberne lukker for forbindelsen, hvis man ikke betaler sin regning," siger han. Jesper Bay understreger, at fra den danske del af IFPI søger man hellere andre mere konsensusorienterede måder at stoppe for musikpirater.

"Realiteten er, at en klippekortordning kan være en logistisk nem og ikke så kostbar ordning at gøre tingene på. Og det tror jeg er i den gode mening, at forslaget er blevet fremsat i England og Frankrig," siger Jesper Bay.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere