Artikel top billede

Branchekodeks for p2p-virksomheder?

Nyt forslag om et særligt sæt af etiske regler for virksomheder, der arbejder med peer-to-peer teknologier.

P2p eller peer-to-peer vækker næppe de varmeste følelser i dele af det etablerede erhvervsliv.

For eksempel musikindustrien, der de seneste knap 10 år har udkæmpet drabelige kampe i retssale mod selskaber som Napster og KaZaA, hvis p2p-teknologier blev anvendt til at udveksle musik i strid med musikbranchens ophavsret.

Nu foreslår brancheforeningen DCIA (Distributed Computing Industry Association) et branchekodeks for foreningens medlemmer. Forslaget kommer op på foreningens møde i Los Angeles.

Frivillige regler

"Formålet med projektet er at samle reglerne for internet software selskaber, rettighedshavere til indhold og teleselskaber på frivillig basis," sagde DCIA's administrerende direktør Marty Lafferty.

Ideen er at forsøge at fremtidssikre udviklingen af peer-to-peer teknologi som en effektiv distributionsteknologi. Og ikke mindst undgå at myndighederne griber til at regulere sektoren.

Og noget tyder på, at DCIA trods alt har fået noget goodwill på kontoen. En af talerne på konferencen er direktøren for den amerikanske filmbranche (MPAA) Bob Pisano som en af de fremmeste repræsentanter for rettighedshaverne.

DCIA er en organisation, der blandt andet arbejder for at udvikle fremtidssikrede metoder at distribuere ophavsretligt beskyttet indhold over internettet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere