Motorola investerer i mobil virtualisering

Kan du ikke vælge mellem Blackberry og Windows Mobile? I fremtiden kan du måske købe en telefon med begge styresystemer.

Computerworld News Service: VirtualLogix giver mobilproducenter mulighed for at bruge virtualisering til at køre to styresystemer på én telefon.

Virksomheden har netop offentliggjort, at Motorola er dens nye investor, som dermed slutter sig til Intel, Cisco og Texas Instruments.

Det er usandsynligt, at netop disse to styresystemer vil blive udbudt på samme telefon, men mobilproducenterne er interesserede i mobil virtualisering, fordi det kan forbedre sikkerheden og reducere omkostningerne, fortæller VirtualLogix’ marketingchef, Mark Milligan.

De fleste mobile styresystmer, herunder den proprietære software, der bruges på de fleste mobiltelefoner på markedet, er lukkede.

”Årsagen til det er frygt for, at det vil skabe for store sikkerhedsproblemer, hvis man låser dem op,” fortæller Mark Milligan.

Ved at bruge virtualisering kan mobilproducenterne køre ét styresystem, der styrer vigtige basale telefonfunktioner og adskille det fra et andet system, slutbrugeren kan tilpasse til sine egne behov.

[b]Funktioner beskyttes/b]
Ved at adskille de to systemer beskyttes de basale telefonfunktioner mod at blive ødelagt af de applikationer, brugeren downloader.

På nuværende tidspunkt bruges VirtualLogix’ produkter til at reducere omkostningerne ved telefonudvikling ved at gøre det muligt for producenterne at bruge en enkelt chip i telefoner med multimedie-funktioner.

For eksempel kan NXP Semiconductor bruge én processor til at køre det trådløse net og Linux styresystem. Dét ville normalt kræve en separat applikations-processor, fortæller Mark Milligan.

”Det giver mulighed for at bygge en telefon med multimedie-funktioner for under 500 kroner,” siger han.

Motorolas interesse i VirtualLogix skyldes primært virksomhedens mobiltelefoner, men Motorola har også vist interesse i at bruge til til virtualisering i sit netværksudstyr, fortæller Peter Richards, administerende direktør for VirtualLogix.

Oversat af Mille Bindslev
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer & Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Op og ned på Java: Migrér og spar penge med Red Hat Java

Hvis du anvender Java til dine forretningskritiske applikationer, skal du træffe en beslutning om, hvordan du bruger det, og hvilken leverandør, der kan støtte dig bedst. For brugere af Oracle JDK nærmer fristen sig nemlig hurtigt for at beslutte, hvilken Java udbyder der skal bruges på lang sigt, når man kører Java-applikationer i produktion.

24. november 2020 | Læs mere


GDPR, status og overblik: Påbud og afgørelser strømmer nu ud fra Datatilsynet

Få styr på hvordan du kan sikre løbende overholdelse af GDPR-reglerne i fremtiden. Ved hjælp af de rigtige processuelle værktøjer og systemer kan du leve op til forventningen om, at din virksomhed har styr på reglerne og overholdelses af dem.

25. november 2020 | Læs mere


Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Banker indfører nye skrappe regler for e-handel to måneder før forventet: “Det er et uheldigt tidspunkt”
Efter at være blevet udsat er de nye betalingsregler for webshops nu trådt i kraft. Men timingen kunne ikke være værre, lyder det fra Dansk Erhverv.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Kan Microsoft 365 styrke sikkerheden på hjemmearbejdspladsen?
Microsoft 365 er både Officeapplikationer og produktivitet – men også meget mere end det! Med Microsoft 365 får du faktisk adgang til en lang række sikkerhedsydelser, der kan øge modstandsdygtigheden i tilfælde af cyberangreb. Mange af tjenesterne er særligt velegnede til at styrke sikkerheden, når medarbejderne arbejder hjemmefra. Samtidig gør Microsoft 365 det lettere at sikre adgangen til virksomhedens systemer, beskytte kundedata og forebygger, opsporer og automatiserer reaktioner på avancerede trusler. Microsoft 365 tilbyder over 50 forskellige sikkerhedsydelser, og denne guide er skrevet med henblik på at øge forståelsen for, hvordan de fungerer og kan være med til at optimere sikkerheden i din virksomhed.