Web 2.0-markedet vil seksdobles i 2013

Web 2.0-markedet vil vokse til 21,6 milliarder kroner i 2013, spår eksperter, som også mener, at store forhandlere som IBM og Microsoft vil dominere endnu mere i fremtiden.

Computerworld News Service: Markedet for web 2.0-teknologier, såsom blogs, wikier og sociale netværk vil vokse til 21,6 milliarder kroner (4,6 mia. USD) i 2013, forudsiger en rapport fra Forrester, der blev udgivet mandag.

Oliver Young, analytikeren, der stod for undersøgelsen, udtaler, at antallet af forhandlere, der tilbyder web 2.0-software, sandsynligvis vil skrumpe ind de nærmeste år, idet store forhandlere som IBM og Microsoft holder markedet i et kvælergreb.

Rapporten definerer 'web 2.0' som beståede af syv katagorier: Blogs, mashups, podcasting, RSS, sociale netværk, widgets og wikier. I salget af disse teknologier indberegnede Forrester her både ekstern brug (såsom de blogs, du kan læse her på siden) og intern brug (såsom en virksomhedswiki, som kun de ansatte har adgang til), og rapporten så på både Nordanerika, Europa og Asien/stillehavsområdet.

Kvantespring
Rapporten viser, at markedet for web 2.0-teknologier står foran nogle pludselige spring opad for at nå de forudsagte godt 21 milliarder kroner. Rapporten hævder, at virksomheder med over 1.000 ansatte i 2008 kun vil bruge 3,6 milliarder kroner (764 millioner USD) på web 2.0-teknologier.

Det betyder, at forbruget til web 2.0 skal se en årlig stigning på 43 procent for at nå 21,6 milliarder kroner i 2013, og ifølge Young vil flere og flere virksomheder blive nødt til at se på disse teknologier, som vi ser på produktivitetssoftware såsom Office i dag. Navnlig som noget, der er essentielt, og som 'bare er nødt til at være der'.

Young understreger også, at selv om de godt 21 milliarder kroner synes af meget ved første øjekast, så er det kun en brøkdel (omkring en procent eller mindre) af det samlede marked for erhvervssoftware.

"Det er en dråbe i havet," udtaler han. "Det er faktisk ikke særlig meget."

Rapporten bemærker, at 56 procent af store virksomheder i Nordamerika og Europa mener, at web 2.0 vil være 'på dagsordenen' i 2008.

Integration med SharePoint
I kapløbet om at levere disse teknologier, vil Microsofts SharePoints store kundebase være en stor fordel for virksomheden, ifølge Young, selv om mange af dens samarbejdsteknologier, såsom dens wiki- og blogfunktioner, sakker bagud efter det, der tilbydes af startup-virksomheder i forhold til brugervenlighed og funktionalitet.

"Men store virksomheder køber bare ikke SharePoint for dens blogs og wikier. De køber det af en række andre årsager, og web 2.0-værktøjerne følger tilfældigvis med," hævder Oliver Young.

Mange leverandører af web 2.0 til store virksomheder, såsom Jive Software, Socialtext og Atlassian har allerede designet deres produkter, så de integrerer med SharePoint i håber om, at kunder måske vil vælge deres produkt og hægte det på SharePoint i stedet for blot at bruge Microsofts egen version af at et socialt netværk, en wiki eller en blog.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
TDC trak sig fra fiberudrulning og smækkede med døren i Slagelse Kommune: Nu graver TDC igen i kommunen
Efter flere måneders stridigheder mellem TDC og Slagelse Kommune valgte teleselskabet af afblæse fiberudrulningen i byen. Nu viser det sig, at Danmarks største teleselskab igen graver fibernet ned i kommunen.
Computerworld
YouSee lancerer ny streamingtjeneste i Danmark
Efter sommerferien går YouSee i luften med et nyt streamingtilbud til danskerne, der beskrives som et af verdens mest streamende folkefærd.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
God it-sikkerhed kræver hurtige og kontinuerlige opdateringer på tværs af dit it-landskab
Konsekvenserne kan være uoverskuelige, når en it-kriminel får adgang til virksomhedens systemer. Typisk kan tabet af tid, tabet af indtægter og tabet af omdømme gøres op i millioner. I dette whitepaper kan du derfor læse om fordelen ved kontinuerligt at arbejde med it-sikkerhed og sårbarheder – og hvordan du kan sikre hurtige og kontinuerlige opdateringer på tværs af dit it-landskab. Også uden at skulle bruge dagevis på at researche trusler og de relevante opdateringer.