Top 100:Her er de bedste it-infrastruktur-selskaber i Danmark: 34 leverandører leverer vækst på 30 procent

Artikel top billede

Ny Ubuntu-version er klar

Så er Canonical klar med Ubuntu 8.04, der er blevet døbt Hardy Heron. Versionen gør det lettere end nogensinde før, at få Windows og Linux til at leve side om side på harddisken.

Så kom Hardy Heron, en version af Ubuntu, der i høj grad tager højde for, at brugerne kan have mere end et styresystem installeret på sin computer.

Aldrig har det været enklere, at få Linux og Windows til at leve i fredelig sameksistens på samme harddisk.

Det er det lille installationsprogram Wubi, der ligger på Ubuntu-installatis-cd’en, som kan tage æren for at styresystemerne kan leve side om side, uden at man skal bøvle med nye partitioner eller lignende.

Goddag og farvel

Wubi gør det nemlig muligt at installere og fjerne Ubuntu direkte fra Windows. Wubi har været kendt i nogen tid, men programmet er nu blevet inkluderet på installations-cd'en.

Via Wubi installeres Ubuntu i en separat mappe i Windows, og programmet leverer samtidig en boot-menu, der giver brugeren mulighed for at vælge mellem de to operativsystemer når computeren startes.

I modsætning til en traditionel dual-boot-funktion kræves der ikke en ny partition på harddisken, og efter Ubuntu er installeret med Wubi, kan programmet fjernes via Tilføj eller fjern programmer-funktionen i Windows Kontrolpanel.

Ubuntu og dual-boot-konfigurationen kan således installeres og fjernes på helt samme måde som et almindeligt Windows-program.

Desuden kan Ubuntu-brugeren nu verificeres af en central Active Directory-server.

.docx-venlig kontorpakke

Også på dokumentfronten kommer de to styresystemer nærmere hinanden.

OpenOffice er nemlig blevet opgraderet fra version 2.3 til 2.4, der understøtter det omdiskuterede Microsoft format OOXML, eller .docx, som filerne døbes i Microsoft Office.

En anden programudvidelse findes i Inkscape 0.46, der er frikode-miljøets svar på Adobe Illustrator, hvor man nu kan læse og skrive PDF-filer.

Skrivebordet få ansigtsløftning

Skrivebordsmiljøet i Hardy Heron er Gnome 2.22.1, og i den version finder man således masser af nyheder til både brugeren, systemadministratoren og til udvikleren.

Eksempelvis er kalenderen i er blevet integreret med Googles kalender, der er blevet indbygget fjernskrivebordsmulighed og systemadministratoren kan glæde sig over flere funktioner i PolicyKit, hvorfra man kan tildele rettigheder til den enkelt bruger.

Programmet er bygget på Linux-kernen 2.6.24.

En liste over nyhederne i udgivelsen og download findes på Ubuntus-websted.
IT-JOB

DEIF A/S

Softwarearkitekt

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

DevSecOps engineer til stor DevOps-afdeling

Mjølner Informatics A/S

Senior Project Manager

Unik System Design A/S

Senior Software Developer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Om SAP Excellence Day 2022

På SAP Excellence Day 2022 får du et kondenseret og prioriteret overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

05. oktober 2022 | Læs mere


Sådan får du effektiv drift og udnytter de nye muligheder med Microsoft Dynamics 365

På denne konference kan du derfor få indblik i nyhederne i Microsoft Dynamics 365, erfaringer med udrulning af systemerne samt nyttig viden fra en række centrale leverandører om valgmulighederne i det omfattende system og erfaringerne ind til nu.

06. oktober 2022 | Læs mere


Cyber Security Strategy Trends 2022

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

11. oktober 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital