Artikel top billede

Skal Apple ændre strategi for iPhone i Europa?

Nok trodser Apple den økonomiske krise med rekordssalg. Men eksperter tror, at den amerikanske producent af designer-it skal ændre strategi, hvis iPhone skal blive en succes i Europa.

Apple vil sælge 10 millioner iPhones inden udgangen af 2008.

For at nå det mål, skal Apple have gang i det europæiske marked, der indtil nu ikke har matchet begejstringen for designermobilen.

Sidst men ikke mindst har både Nokia og Samsung rapporteret voldsom vækst i salget og taget markedsandele fra konkurrenterne, viser en analyse fra konsulenthuset Strategy Analytics. Efter 1. kvartal står Nokia med 39,8 procent af det globale marked.

Umiddelbart ser Nokia ud som en formidabel modstander på det europæiske marked, hvor iPhone ikke har nået den samme succes som på hjemmemarkedet USA.

Ny strategi efterlyses

"Den afgørende faktor er Apples forretningsstrategi, hvor man kobler sig sammen med en enkelt operatør i det enkelte land," siger Torben Rune, direktør i konsulentvirksomheden Netplan.

Samtidig peger han på, at Apple i sine aftaler med teleselskaberne får en del af de penge, kunderne betaler for at tale i telefon og surfe på nettet.

"Og det gør iPhone mindre attraktiv end andre produkter, hvor teleselskaberne kan tjene flere penge på dem, der bruger deres mobiltelefon meget," siger Torben Rune.

I USA sælges iPhone alt efter model for 1.900 eller 2.400 kroner, mens forbrugerne på mange europæiske markeder kan købe mobiltelefoner væsentligt billigere mod at binde sig til teleselskabet i en længere periode.

Ifølge avisen The International Herald Tribune er Apple i færd med at revidere strategien for at få gang i salget i Europa.

Ny tilgang til Europa

Carolina Milanesi, direktør i analyseselskabet siger til avisen, at hun forventer, at Apple vil begynde at moderere på aftalerne med teleselskaberne. I Italien skrev avisen La Repubblica, at Apple vil lade det italienske teleselskab sælge en ny version af iPhone uden at få del i trafikindtægterne.

Det manglende gennembrud for iPhone i Europa står i skærende kontrast til den succes, som Apple ellers har kunnet demonstrere i første kvartal.

I onsdags kunne Apple rapportere, at salget af Mac-computere steg med 54 procent, tre og en halv gange så meget som gennemsnittet af væksten i PC-industrien, skriver den britiske erhvervsavis The Financial Times.

"Hvis Apple kan levere den slags tal under denne rineligt dystre periode, så ser det godt ud for virksomheden," sagde en analytiker til avisen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere