Måske bliver dataene ikke ligefrem serveret på et sølvfad, men mashups gør det hele lidt mere overskueligt.

Hvad er det nu lige en mashup er?

Mashups samler og anskueliggør data fra mange kilder i en lille og enkel applikation. Men erhvervslivet ser stadig forhindringer i vejen.

Computerworld News Service: Store leverandører som Oracle, IBM og Microsoft var at se overalt på sidste uges Web 2.0 Expo, hvilket vidner om, at webbaserede teknologier er på vej ind i de store virksomheder.

Men nogle deltagere er stadig usikre på, hvad en mashup egentlig er, og hvad sådan en kan hjælpe med.

Mashups er letvægtsapplikationer, der kombinerer data fra to eller flere kilder til at skabe noget, der er mere værdifuldt end summen af dens enkeltdele. De udvikles ofte for at løse et bestemt problem og bliver implementeret i løbet af dage i stedet for måneder.

De bruger standarder som POX (god gammeldags XML), Atom og RSS for at gøre deling og abonnering på dem lettere. De kombinerer ofte interne og eksterne datakilder.

Disse oplysninger er ifølge John Musser fra ProgrammableWeb, som tilbyder et katalog af offentlige web-API'er (application programming interfaces) til at bygge mashups i. Der blev tilføjet 120 nye API'er blot i årets første tre måneder, en stigning på 150 procent i forhold til sidste år, hvilket gør opslagsværket til en liste på i alt 700 API'er. Og "stigningen øges hurtigt," udtaler Musser i et foredrag ved Web 2.0 Expo i onsdags.

Nogle tager springet
Mashup-verdenen er stadig umoden, og der er stadig forhindringer for erhvervslivet, som det er nødvendigt at håndtere. Serviceaftaler er ikke altid tilgængelige, det er besværligt at sikre datakvalitet, og der er en mængde emner at tag hensyn til omkring sikkerhed og reglementer. Men nogle virksomheder tager alligevel springet.

Great Lakes Educational Loan Services bruger en ekstern digital signatur-tjeneste fra DocuSign til at hjælpe med håndtere den syndflod af låneansøgninger, som virksomheden får omkring på dette tidspunkt hvert år og kombinerer tjenesten med sit system til låneansøgninger på sit website.

I de første to måneder brugte 80 procent af de 72.000 ansøgere digital signatur, hvilket gav en nedskæring i omkostninger på dette område med 75 procent, ifølge Musser.

Bilproducenten Audi plejede at indsamle data manuelt fra 20 forskellige kilder, inklusiv dens varebeholdningssystem og konkurrenters websites for at lave sammenlignende analyser. Audis udviklere brugte et værktøj til mashups fra Kapow Technologies, hvilket nu har automatiseret denne proces, og det tog dem kun fire dage at bygge.

Fortsættes...

Artiklen fortsætter på næste side...


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TDCH A/S
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Cloud-teknologi sikrede dronningens corona-tale - men DRs CIO Mikkel Müller er slet ikke færdig med cloud endnu
Uden cloud og den rette cloud-strategi havde DR ikke haft samme muligheder eller nye digitale produkter. Det fortæller CIO Mikkel Müller til Computerworld - hvor han også uddyber hvordan han ser resten af it-landskabet bevæge sig mod cloud og hvordan udviklere efterspørger de moderne værktøjer.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Få arkitekturen på plads uden omfattende specialtilpasninger eller kodefærdigheder
I dette whitepaper får du en indsigt i KMDs WorkZone informationsplatform til private og offentlige virksomheder. Med WorkZone kan du modellere din specialiserede forretningsunderstøttelse entitet for entitet, opgave for opgave, proces for proces, så informationsarkitekturen flugter meget præcist med krav og ønsker. Og fordi KMD WorkZone er baseret på standardkomponenter og bliver driftet af KMD, er der altid styr på sikkerhed, governance og compliance. Dette whitepaper beskriver, hvordan KMD WorkZone fungerer som navet i en samlet informationsarkitektur på tværs af systemlandskabet og de enkelte fagløsninger. KMD WorkZone til understøttelse af eksempelvis Case Management, Records Management, Content Management, Contract Lifecycle Management og en række andre datadiscipliner uden behov for omfattende analyse, modellering eller konfigurationsprojekter.