Michael Moesgaard, CIO, DONG Energy, er klar til at skifte fokus. It-delen er ved at være på plads, så nu står den på internationalisering. Foto: Mikael Rieck

Han har gjort DONG klar til den store verden

CIO 2008 kandidat: Fra at have ansvaret for den gennemgribende it-mæssige del af fusionen mellem seks energiselskaber skifter Michael Moesgaard fokus til forretningsdelen.

Den it-mæssige fusion af energiselskaberne DONG, Elsam, E2, Københavns Energis el-aktiviteter, Frederiksberg Forsyning og NESA har fyldt meget i Michael Moesgaards hverdag.

Derfor har medarbejdersiden trukket en del af it-lederens tid.

Men fra næste år skifter han fokus fra at bruge tid på fundamentarbejdet til den forretningsorienterede del – helt konkret står den på internationalisering.

For nu er systemerne forberedt på videreudvikling af forretningen og strategiske satsninger som opkøb eller partnerskaber.

Den gennemgribende proces tog sin start i 2005 og nu er 80 procent af fundamentet færdigt.

Blandt andet har medarbejderne fået en fælles mail, medarbejderportal og regnskabskonsolidering.

Den 43-årige civilingeniør, der er uddannet på DTU, ville ikke kunne gennemføre den gennemgribende ændring uden ledelsens opbakning. For koncernledelsen havde en vilje til at gøre det på den rigtige måde og ikke flette gamle systemer i et kludetæppe.

Den gennemgribende ændring, der også har været den billigste investering, har givet mulighed for virksomheden at være på forkant.

For det store arbejde med at skabe den nye governance-struktur har givet mulighed for at opdage behov, som forretningen ikke altid får øje på.

Desuden har systemenerne skabt grobund for en ensartet virksomhed, der i bund og grund rummer seks forskellige kulturer i form af fusionen.

Aller sværest var udfordringen for halvandet år siden, og det var også her Michael Moesgaard trak på sin baggrund som konsulent og gik analytisk til sagen.

Før han blev it-chef i DONG i 2004, arbejdede Michael Moesgaard i mange år som konsulent hos blandt andre Andersen Consulting og senere Accenture.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Michael Meister fik et tilbud, han ikke kunne sige nej til: Her er hans plan som ny topchef for Cibicom
Interview:Michael Meister forlader snart IT Relation til fordel for rollen som topchef i danske Cibicom, hvor han skal være med til at sætte fart på væksten. Se hans plan for selskabet her.
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Cisco Umbrella: Sådan udvikler truslerne sig netop nu
Hver eneste dag håndterer de mere end 30 datacentre under Cisco Umbrella mere end 240 milliarder forespørgsler fra 190 lande. Det giver sikkerhedseksperter hos Cisco Talos et enestående datagrundlag for at kortlægge, hvordan cybertrusselsbilledet udvikler sig. I dette whitepaper kan du læse, hvordan trusselsbilledet har udviklet sig hen over 2020. Men – endnu vigtigere – om, hvordan din organisation bedst forbereder sig på at håndtere truslerne i tiden der kommer.