3 taber millioner - hver kunde koster 2.600 kroner

Pengene vælter ud af mobilselskabet 3, der hidtil har tabt 3,6 milliarder kroner på at løbe det danske 3G-marked i gang. 3 kan blive første offer i en ny konsolideringsbølge, vurderer teleanalytiker.

Det er blevet lidt billigere - men stadig dyrt - for Hong Kong-konglomeratet Hutchison Whampoa at løbe det danske marked for tredje-generations mobiltjenester(3G) i gang.

Det kan man udlede af 3's årsregnskab for 2007, der viser, at den danske del af forretningen har fået stoppet en lille klud i et stort hul i pengekassen.

Det er dog langt fra nok til at forhindre millionerne i forsat at strømme ud af selskabet.

Bundlinjen landede i 2007 på minus 800 millioner kroner, hvilket rent faktisk er en forbedring i forhold til året før, hvor underskuddet rundede 950 millioner kroner.

Dermed har 3 tabt over 3,6 milliarder kroner efter skat, siden virksomheden blev etableret herhjemme i 2001.

3: Det går da helt efter planen
Selvom mobilselskabet 3 ser ud til at få tørre tæsk på det danske marked, så forsikrer administrerende direktør Morten Christiansen om, at det er alt for tidligt at skrive mobilselskabets nekrolog.

”Op til 2007 har vi investeret aggressivt i opbygningen af vores netværk, i en styrkelse af vores image og i opbygningen af en god og solid kundebase,” skriver Morten Christiansen i en pressemeddelelse.

Og der er kommet væsentlig flere kunder i 3-butikken.

Ifølge IT- og Telestyrelsens statistik for andet halvår 2007 øgede 3 antallet af kunder til 304.000 ved årets udgang mod 194.000 året før.

Det svarer til, at 3 i 2007 tabte godt 2.600 kroner per kunde, hvilket er – om ikke imponerende - så en stor fremgang i forhold til 2006, hvor hver kunde i kostede mobilselskabet 3.800 kroner.

Morten Christiansen slår fast, at 3 fortsat vil udbygge og opgradere sit netværk, men at de største investeringer er foretaget nu.

Derudover fremhæver Morten Christiansen, at 3 har øget omsætningen markant - den har nu rundet en milliard kroner - og samtidig stabiliseret de løbende omkostninger.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR, status og overblik: Påbud og afgørelser strømmer nu ud fra Datatilsynet

Få styr på hvordan du kan sikre løbende overholdelse af GDPR-reglerne i fremtiden. Ved hjælp af de rigtige processuelle værktøjer og systemer kan du leve op til forventningen om, at din virksomhed har styr på reglerne og overholdelses af dem.

25. november 2020 | Læs mere


Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere


Simplificeret storage: Spar penge og besvær med software-defined storage fra Red Hat

Alle organisationer skal forholde sig til håndtering og lagring af hastigt stigende datamængder, hvilket igen øger behovet for en stabil, sikker og fleksibel måde at opbevare deres data på. Vel at mærke uden samtidig at presse økonomien unødigt. Når du har deltaget i Arrow’s webinar, har du viden om, hvordan din næste storageløsning skal se ud og hvorfor open source modellen fra Red Hat CEPH er det rigtige valg.

26. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Nets risikerer at skulle betale bod efter stor forsinkelse af MitID Erhverv: Forhandler med Digitaliseringsstyrelsen
Kontrakten mellem Digitaliseringsstyrelsen og Nets rummer mulighed for, at Nets kan blive ramt af en bod på grund af forsinkelsen af MitID Erhverv.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Optimér produktiviteten og lad din printer følge med ud i skyen
De fleste virksomheder investerer betydelige beløb i den digitale transformationsproces, men skriver alligevel dokumenter ud som aldrig før, og medarbejdere opfatter decideret print som en forudsætning for at kunne arbejde effektivt. Alligevel er virksomhedens printstruktur ofte et systemmæssigt stedbarn, der er sammenstykket af mange forskellige enheder og platforme – hvilket skaber forvirring og betydeligt tidsspilde. Print passer heller helt ind i hverken den eksisterende digitale infrastruktur eller i den cloudbaserede infrastruktur, virksomheden sigter mod. Det udfordrer både sikkerhed, produktivitet og digital strategi som hele. I denne hvidbog kan du læse om udfordringerne og om, hvordan du håndterer dem mest effektivt som et led i den digitale transformationsproces.