Den største udfordring for Lars Vinther har været at få udmøntet strategier på grundlag af direktionens visioner. Foto: Mikael Rieck

Han er bindeleddet i Kriminalforsorgen

CIO 2008 kandidat: Som tidlligere jurist ved Lars Vinther, hvordan forretningen fungerer i Justitsministeriet. Indsigten har fået ham til at opbygge et klientsystem til nemmere journalhåndtering af indsatte.

Med en temmelig bred stilling som it-leder i Kriminalforsorgen har Lars Vinther skabt et klientsystem, der giver et overblik over den enkelte indsat på tværs af institutioner.

”Når der i gamle dage kom en ny indsat, startede vi forfra med en journal – nu genbruges oplysningerne. Vi har en del 'stamkunder', og når vi har oplysningerne registreret, er det rimelig nemt at starte op. Der kommer i gennemsnit 23.000 indsatte om året,” siger Lars Vinther.

Efterhånden har kriminalforsorgen 200.000 kunder i hovedsystemet, der dagligt bliver brugt af mellem 1.000 og 1.200 mennesker.

Med en baggrund som jurist har it-leder Lars Vinther et indgående kendskab til Justitsministeriets forretningsområde og virke. Desuden er han it-udannet, og det skaber den rette kombination for forsorgen.

Før Lars Vinther kom til Kriminalforsorgen, var han ansat hos IBM i nogle år som sælger.

Brugervenlighed i fokus
”I begyndelsen var det en meget begrænset stilling, idet vi var ganske få,” fortæller it-lederen.

Men i 1999 fik Kriminalforsorgen ekstra tilskud fra Finansministeriet til at udvikle it. Fra 1999 til i dag har it-afdelingen bevæget sig til en digitaliseringsgrad på omkring 40 procent.

”Lige nu afventer vi et tættere samarbejde med de andre institutioner som politi og domstole for at være helt digitaliserede,” forklarer it-lederen.

Den største udfordring for Lars Vinther har været at få udmøntet strategier på grundlag af direktionens visioner.

Det er brugervenlighed, så man kan lokke den enkelte fængselsfunktionær væk fra blyanten og over til pc’en.

Det, synes it-lederen, er lykkedes ret godt, for stort set de fleste funktionærer anvender pc’er i dag.

Hele forretningsområdet, som er de indsatte, er fuldt digitaliseret, og al sagsbehandling foregår via it-systemer.

”Vi har fået lavet en meget fleksibel og moderne installation, idet vi har fået det hele centraliseret allerede tilbage i 1999. Når vi åbner og lukker institutioner, er det forholdsvis nemt at skrue op og ned for blusset," siger han.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Michael Meister fik et tilbud, han ikke kunne sige nej til: Her er hans plan som ny topchef for Cibicom
Interview:Michael Meister forlader snart IT Relation til fordel for rollen som topchef i danske Cibicom, hvor han skal være med til at sætte fart på væksten. Se hans plan for selskabet her.
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Optimér produktiviteten og lad din printer følge med ud i skyen
De fleste virksomheder investerer betydelige beløb i den digitale transformationsproces, men skriver alligevel dokumenter ud som aldrig før, og medarbejdere opfatter decideret print som en forudsætning for at kunne arbejde effektivt. Alligevel er virksomhedens printstruktur ofte et systemmæssigt stedbarn, der er sammenstykket af mange forskellige enheder og platforme – hvilket skaber forvirring og betydeligt tidsspilde. Print passer heller helt ind i hverken den eksisterende digitale infrastruktur eller i den cloudbaserede infrastruktur, virksomheden sigter mod. Det udfordrer både sikkerhed, produktivitet og digital strategi som hele. I denne hvidbog kan du læse om udfordringerne og om, hvordan du håndterer dem mest effektivt som et led i den digitale transformationsproces.