Nominerede til Årets CIO 2008 fra venstre: Niels Molzen, Michael Moesgaard, Jens Risgaard, Lars Vinther og Klaus Skjødt. Foto: Mikael Rieck og Torben Klint

Opløbet er i gang: Her er Danmarks bedste it-chefer

Årets CIO 2008: I morgen kåres årets it-chef. De fem nominerede er altomfattende ledere, som samtidig formår at optimere it-anvendelsen. Se den samlede oversigt her.

Om mindre end 24 timer offentliggør Computerworld, hvem der bliver Årets CIO 2008. Hvis du ikke så de stærke navne af nominerede til titlen, kan du gense dem i dag.

De fem it-ledere repræsenterer forskellige typer af virksomheder fra det private til det offentlige.

Firmaerne tæller fremstillingsvirksomheder, finansielle virksomheder og en offentlig.

Derfor mener juryformanden, der kårer Årets CIO 2008, administrerende direktør hos IDC Nordic, Per Andersen, at man godt kan være en højtscorende it-chef, uanset om man sidder i Kriminalforsorgen eller i Jyske Bank.

For der bliver hensyn til, hvilke rammer it-lederne har.

Fælles træk: allround
Kandidaterne er Michael Moesgaard fra DONG Energy, Niels Molzen fra Danisco, Jens Risgaard fra Post Danmark, Klaus Skjødt fra Jyske Bank og Lars Vinther fra Kriminalforsorgen.

At de nominerede repræsenterer forskellige slags virksomheder, forhindrer ikke juryformanden i at se nogle fælles træk hos dem.

Han fremhæver især visse fælles egenskaber blandt de nominerede:

”Kandidaterne har den evne, at de er allround. De er alle fem dygtige både til it-ledelse, strategisk ledelse og personale-ledelse. Konkurrencen i toppen er ganske hård, og hvis man scorer lavt på et af de områder, når man simpelthen ikke op blandt top fem,” siger Per Andersen.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
Fremtiden har aldrig set mere usikker ud for Intel: Her er det, der kan redde – og dødsdømme chip-kæmpen
Computerviews: Intels nyslåede topchef Pat Gelsinger står overfor en stribe rigtig svære beslutninger. Hvis han ikke træder varsomt, vil chip-giganten sandsynligvis sygne hen.
Computerworld
Akut mangel på chip tvinger verdens største bil-producenter til at drosle ned for produktionen af biler
Flere af verdens største bil-producenter er tvunget til at drosle ned for produktionen på grund af mangel på chip, som de ikke kan få leveret.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.