Nominerede til Årets CIO 2008 fra venstre: Niels Molzen, Michael Moesgaard, Jens Risgaard, Lars Vinther og Klaus Skjødt. Foto: Mikael Rieck og Torben Klint

Opløbet er i gang: Her er Danmarks bedste it-chefer

Årets CIO 2008: I morgen kåres årets it-chef. De fem nominerede er altomfattende ledere, som samtidig formår at optimere it-anvendelsen. Se den samlede oversigt her.

Om mindre end 24 timer offentliggør Computerworld, hvem der bliver Årets CIO 2008. Hvis du ikke så de stærke navne af nominerede til titlen, kan du gense dem i dag.

De fem it-ledere repræsenterer forskellige typer af virksomheder fra det private til det offentlige.

Firmaerne tæller fremstillingsvirksomheder, finansielle virksomheder og en offentlig.

Derfor mener juryformanden, der kårer Årets CIO 2008, administrerende direktør hos IDC Nordic, Per Andersen, at man godt kan være en højtscorende it-chef, uanset om man sidder i Kriminalforsorgen eller i Jyske Bank.

For der bliver hensyn til, hvilke rammer it-lederne har.

Fælles træk: allround
Kandidaterne er Michael Moesgaard fra DONG Energy, Niels Molzen fra Danisco, Jens Risgaard fra Post Danmark, Klaus Skjødt fra Jyske Bank og Lars Vinther fra Kriminalforsorgen.

At de nominerede repræsenterer forskellige slags virksomheder, forhindrer ikke juryformanden i at se nogle fælles træk hos dem.

Han fremhæver især visse fælles egenskaber blandt de nominerede:

”Kandidaterne har den evne, at de er allround. De er alle fem dygtige både til it-ledelse, strategisk ledelse og personale-ledelse. Konkurrencen i toppen er ganske hård, og hvis man scorer lavt på et af de områder, når man simpelthen ikke op blandt top fem,” siger Per Andersen.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Test: Kæmpestort gaming-headset er perfekt til dine lange Teams-møder - men har også nogle besværligheder
Længe før vi andre blev slået hjem til hjemmekontorets endeløse webmøder har gamerne gennemskuet behovet for komfortabelt grej. Så vi tog danske EPOS top gamingheadset med på arbejde. Læs testen her.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.