Artikel top billede

Microsoft: Vi tilbød Yahoo 45 milliarder at lege for

Microsoft tilbød Yahoo en stor pose penge med mange milliarder udviklings-kroner i, men Yahoo sagde nej. Google/Yahoo-aftale vil skade konkurrencen, mener Microsoft.

Computerworld News Service: I et brev til selskabets ansatte, skriver Microsoft, at selskabet tilbød Yahoo i alt 45 milliarder kroner (ni milliarder dollar) for Yahoos søge-forretninger.

Beløbet fordelte sig med en milliard dollar for søgeforretningen samt otte milliarder dollar for resten af selskabet.

Tilbuddet blev fremsat inden forhandlingerne mellem de to parter stoppede, og Microsoft trak sit opkøbs-tilbud tilbage.

Forøget driftsindtjening

Microsofts tilbud – der muligvis har indeholdt et langtids-baseret søge-partnerskab – ville i givet fald have forøget Yahoos drifts-indtjening med mere end en milliard dollar (omkring fem milliarder kroner) over det nuværende niveau.

Det er Microsofts chef for platforme og services, Kevin Johnson, der står bag brevet.

”Alt medregnet mener vi, at vores forslag ville have forøget den samlede værdi for Yahoos aktionærer til mere end 33 dollar per aktie,” skriver han.

Yahoos aktie er faldet til omkring 23,47 dollar, efter Microsoft trak sit tilbud på 33 dollar per aktie tilbage.

Hans brev blev udsendt i fredags - dagen efter, at Yahoo meddelte, at selskabet havde afsluttet forhandlingerne med Microsoft og i stedet havde besluttet at indgå en samarbejdsaftale med Google.

Yahoo forventer, at Google-aftalen kan føre til en massiv omsætnings-stigning på tre-fire milliarder kroner om året.

Kevin Johnsons brev er Microsofts første offentlige kommentar, efter Yahoo og Google indgik annonce-aftalen i sidste uge.

”Den aftale vil betyde, at mere end 90 procent af markedet for betalte søgeresultater bliver konsolideret ind i Googles hænder. Det vil gøre markedet meget mindre konkurrencepræget,” skriver han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere